Ţi-am dat mesaj doar ca să…

green-381334_960_720Zilnic primesc şi scriu mesaje. Trăim în era tehnologiei, a trimiterii şi primirii de informaţie atât de rapid încât mesajul de orice natură ar fi el, e doar la un click distanţă. Sau de degeţel rapid. Câteodată însă fix când nici nu gândeşti, emoţia primită sau trimisă odată cu el, mesajul ăla mirobolant, nu poate fi exprimată în cuvinte. E doar un simplu mesaj, o înşiruire de litere sau cuvinte dar chiar e simplu?

Luni dimineaţă, aşa ca de bun augur pentru o săptămână încărcată cu tot felul de provocări cotidiene primesc din pământ, din iarbă verde următorul mesaj.

Ţi-am dat mesaj doar ca să-ţi spun că te iubesc…

Era 10.22 dimineaţa, repet luni, după un trezit extrem de matinal pentru un răsărit chiar puturos aş zice, la 5.42, cafeaua încă neterminată iar eu adâncită într-o chestiune de serviciu ce nu suporta amânare.

Aaa, şi să nu uit, mesajul era însoţit de trei inimioare roşii.

Făptaşul nimeni altul decât…  micuţa adultă. Nu m-am înmuiat, nu m-am sensibilizat, nu mi-a crăpat inima-n mine şi nici nu m-am scurs sub birou, nuuu, raţiunea îmi spunea că ăsta sigur era unul dintre mesajele acelea subliminale, eram ferm convinsă că urma invariabil „vreau să, am nevoie de, poţi să” şi multe alte variaţiuni pe aceeaşi temă.

Replica mea a fost rapidă.

Mwwwuaiii… ce drăguţ… şi euuu… acum zi repede de ce ai nevoie!

Micuţa adultă mă lasă aproape fără replică.

Nu, chiar nimic. :)))) A fost doar din inimă. Chiar nu cer nimic. Ţi-am făcut ziua. 

Şi nu se opreşte aici. Nuuu.

Cum e la serviciu? Te distrezi? :)))) 

Uneori pierdem esenţa. Pierdem din vedere esenţialul, miezul adânc şi real al lucrurilor fireşti. Pierdem fragilitatea şi inestimabila valoare a  lucrurile intangibile dar vitale din viaţa noastră.

Într-adevăr mi-a făcut ziua şi m-a făcut să cotrobăi minute bune în noianul de amintiri după primul „te iubec, mami” spus stâlcit dar din toată inimioara ei de copil, a cărei simplă definiţie a iubirii consta în doar două braţe larg întinse şi o îmbrăţişare caldă. Spre ruşinea mea, nu mi-am amintit acel moment. Ştiu doar că deşi a vorbit corect din prima, spre deosebire de sora ei unde-ţi trebuiau grafice şi dex-ul ca să poţi înţelege ce vrea să spună, acel iubec era deliciul meu, încununarea nopţilor mele nedormite şi Doamne, câte au mai fost…

De fapt, ce vrea autoarea să spună este să spuneţi mai des te iubesc, fie doar într-un mesaj. Sigur aveţi persoane în viaţa voastră pe care le iubiţi. Spuneţi-l din tot sufletul, deschis, asumat nu doar din vârful buzelor şi aruncat pe fugă sau pentru un scop precis. Ca de exemplu, o bluză sau o partidă de sex. Nu pierdeţi esenţa sau importanţa acestor două cuvinte din viaţa voastră.

Până la urmă iubirea e cea care ne ghidează paşii prin viaţă, indiferent cum şi unde ne poartă ei.

 

foto: pixabay.com

 

Fabiola Ion

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

9 thoughts on “Ţi-am dat mesaj doar ca să…

 1. Din pacate de cele mai multe ori uitam pur si simplu sa comunicam, daramite sa mai spunem „te iubesc” sau „mi-e dor de tine” sau „imi lipsesti…”. Suntem atat de absorbiti de serviciu, cheltuieli, griji de toate felurile incat ajungem sa nu ne mai spunem aceste lucruri simple. Am devenit prizonieri in propria noastra viata.

  • Fabiola Ion

   Niciodată nu e prea târziu pentru a deveni stăpânul propriei noastre vieţi. Nu spun că e uşor, ci doar că se poate. 🙂

 2. Pentru așa o surpriză minunată, se iartă toate greșelile! Și oricât de aiurea ar fi ziua, cu problemele ei, un asemenea mesaj te bucură nespus și te redresează imediat sufletește. Gâza mea încă nu a descoperit mesajele pe telefon. Știe să citească, iar de scris…numai cuvintele mai scurte. Abia în toamna asta merge la școală. Dar cea mai mare bucurie pe care mi-o face, este că îmi pune prin casă tot felul de bilețele, scrisorele, felicitări, scrise atât de frumos cu mânuța stângă (e stângace!), în care îmi scrie numai cuvinte de iubire, din inimioara ei scumpă. Stă după colț și așteaptă cu nerăbdare să vadă ce zic eu când descopăr surpriza, apoi țâșnește bucuroasă în brațele mele, când vede zâmbetul radiind pe chipul meu.. Sunt minunați copiii! Chiar ne fac viața mai frumoasă, cu toate provocările de care avem parte.
  Numai bine și zile cu bucurii! 🙂

  • Fabiola Ion

   Buburuza ta e o minune de copil iar micile ei stângăcii sunt delicioase. Va veni vremea mesajelor, până atunci să vă bucurați de aceste momente frumoase. Mulțumesc, Alex, asemenea!

Lasă un răspuns