Minunea lui 36 şi a lui S

21151222_1818747811788424_4822220833699708583_nO, pașă, cât de darnic ești! sună în capul meu sistematic de câte ori mă fericește câte un 36 în familie. Sau mai bine zis, o, soartă, cât de generoasă ești cu mine, după atâția ani de chin și suspin, în sfârşit mi-ai blagoslovit familia cu norocosul număr 36 la toate trei purtătoarele de mergători. Minunea e aici, m-a lovit.

Mdeci, am ajuns (în sfârşit!!) la acea perioadă din viaţa mea în care eu cu mâţele mele putem să facem un maldăr la întâmplare de haine şi încălţări şi jur că niciuna din noi nu pleacă dezbrăcată, sau mai ales descălţată din casă. Mă rog, pe micuţa zbuciumată trebuie s-o pun niţel la dospit şi cu picioarele-ntr-un lighean cu apă rece de izvor ca să nu zică lumea pe stradă uite-un pui de bogdaproste.

Minunea lui 36 pică la ţanc când sunt grăbită dimineaţa şi adidaşii negri ai micuţei adulte sunt în raza mea vizuală, în timp ce ai mei se joacă de-a v-aţi ascunselea cu mine iar eu chiar n-am chef sau timp să-i caut. Coşmarul lui S e când vreau blugii MEI rupţi/peticiţi şi geaca MEA de blugi şi ce să vezi, din nou, micuţa adultă visează acelaşi lucru peste noapte şi în plus e mai iute de trezire. Şi de îmbrăcare. Rămân cu ochii blânzi şi umezi ca ai lui Bambi în timp ce trebuie să-mi reconfigurez rapid ţinuta.

Coşmaro-bucuria lui 36 continuă cu variaţiuni pe aceeaşi temă. De exemplu, învăţatul mersului pe tocuri duce la practicarea acestui sport extrem prin casă rugându-mă fierbinte să nu facă fiică-mea vreo entorsă acum, în prag de banchet. La fel, negocierea la sânge a împrumutatului de-o rochie ce-mi place tare, tare mult din garderoba ei. Deja simt că se va lăsa cu rate lunare la vreun nou articol vestimentar sau apariţia altor fire albe de păr.

Espadrilele micuţei zbuciumate îmi fac cu ochiul de când le-am cumpărat, mental le-am şi asortat deja, iar ea cred că salivează la converşii mei roşii cu steluţe albe. Nu-mi spune dar văd cum îi priveşte cu jind.

Aş extinde povestea asta la una şi mai interesantă. Aceea a cosmeticelor şi a parfumurilor. Eheiii, dragii babei, era odată o poveste minunată, atât de minunată încât simt un ac în inimă. Nu că aş fi avut eu vreodată o poveste ca-n poveşti care să conţină colecţii impresionante de astfel de produse, fiincă n-am fost niciodată fană aprigă de smăcuială sau parfumeală, da’ acul e tot acolo. Am avut aşa, decent, aş spune neşte cheştiuţe drăguţe. Deznodământul acestei poveşti deja îl ştiţi. A rămas… basm. Teritoriul meu feminin a fost fără milă cotropit, fără şanse să fie eliberat vreodată. A abdicat rapid, nişte inutile şi firave încercări de rezistenţă în faţa vrăjmaşului cotropitor au fost imediat înăbuşite de clasica replică Te iubesc, mami! însoţită de cel mai perfect zâmbet din lume.

Când frezei mele ciufulite îi vine ideea creaţă de a da iama prin colecţia ce nu-mi aparţine de drept, doar de simţ extins al proprietăţii, atunci nişte stihii ale rebeliunii adolescentine apar instantaneu la orizont. Şi toate astea dintr-o simplă îmbrăţişare sau un privit adânc în ochi.

Vă spun, e frumoasă perioada asta. E demenţială. E… ireală. E… de vis.

 

foto: arhiva personală

 

Fabiola Ion

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

12 thoughts on “Minunea lui 36 şi a lui S

  1. ce frumoase sunteti fetelor!! si vesele si colorate!! siii cu 36 picioarele arata cel mai frumos !! ‘ai de ca si eu ma inscriu la numarul asta !! si sa nu uitati nici o data eleganta inseamna „36 cu toc”!!

Lasă un răspuns