Cafeaua cea de toate zilele

coffe-1354786_960_720Viaţa fără cafeaua de toate zilele e ca mîncarea fără sare decretam fără niciun dubiu azi dimineaţă. O zi începută fără ea e de neconceput pentru mine şi n-am de gând să-mi schimb acest crez prea curând.

Stau şi mă gândesc că am început să-i prind gustul undeva în jurul vârstei de 26 ani, tentată fiind de mama soacră şi de micuţa adultă care pe atunci se distra teribil ţinîndu-mă trează nopţi la rând. Acum, când îi povestesc zice că ea n-ar fi fost în stare de aşa ceva. Adorabilă, nu?

Ajunsă la serviciu cu gândul că primul lucru cu care am de gînd să socializez e cana mea cu cafea aburindă, constat cu stupoare că Enel, drăguţu’ de el, azi vrea să-mi aplice o economie la factura de curent şi să mă lase toată ziua fără.

Până acum, nimic nou sub soare, n-ar fi prima oară când i se pare lui că plătesc prea mult şi decide să nu mai am parte de calculatoare, căldură, muzică şi… cafea. Stai aşa, nu mişca, cuuuummmmm????

Hai, înţeleg, urmează o zi în care trebuie să mă reculeg de pe plaiurile zgomotului ambiental, să vorbesc mai mult ca de obicei fiindcă trebuie să justific clienţilor de ce degetele mele încârligate de frig n-au chef de dans la tastatură dar… fără cafea? Caaafeaaa? Că care a mai pomenit aşa ceva? (Mă doare-n başcheţi de cacofonie.)

No curent, no cafea. No apă fierbinte, no aromă, no gust. Niente. Nada. Piticul de pe creier e în agonie, iar ăştia de la Enel habar nu au cu cine se joacă.

Drept pentru care încep să fac investigaţii. De ce, cum şi cât timp voi fi privată de sursa mea de fericire. Răspunsurile găsite nu mă satisfac nici cât o ţelină congelată. Eu am nevoie de cafea. ACUM.

Privesc cu obidă şi păr vâlvoi în cap pe geam şi ce să vezi, suprizăăă, vecina mea de peste drum zâmbeşte frumos numai ea ştie cui sub lumina încântătoare a becului spânzurat din tavan. Uraaa!!! Sunt salvată… Niciun om sănătos la cap şi cu ceva inimă în piept n-ar refuza un om aflat în mare suferinţă. Adică io. Faţa mea exprimă perfect prin ce dramă trec, nu are cum să nu empatizeze cu mine iar eu să încep să funcţionez normal.

Ei bine, n-o face. Nu vrea să mă ajute cu puţină apă fierbinte pe motiv că n-are voie, n-are priză, bla, bla, bla… Ce uameni, d’le… Aproape îmi vine s-o coafez în timp ce lacrimi mari îmi picură din suflet. Cu o cantitate rezonabilă, cine ştie, poate beau şi eu la anu’ pe vremea asta cafeaua mult dorită.

Dar nuuu… Xena din mine nu se lasă intimidată şi începe să inventarieze toţi vecinii care au curent. Enel ăsta e de pomină, zău aşa… A întrerupt după o schemă logică doar lui, de pe aceeaşi stradă o clădire da, una ba. Sau din doi în trei fiindcă unele au, altele ghinioniste ca a mea, n-au.

Ştiţi vorba aia cu „să te ai bine cu toţi vecinii?”. Uite, acum era aur curat. După căutări îndelungate, fiindcă îmi este clar ca un Swarovski că eu fără cafea nu am cum să stau, am găsit aurul. La vreo cincizeci de metri distanţă da’ ce conteză, puteau să fie şi km, rezultatul e pe măsura stăruinței mele. În faţa mea apare o cană mare, plină ochi şi încă aburindă de cafea. Fusese plimbată, explicată, descântată, binecuvântată.

Urmarea? O zi perfectă în ciuda tuturor neajunsurilor.

Dap, fericirea stă în lucruri mărunte!

 

foto: pixabay.com

Fabiola Ion
Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

4 thoughts on “Cafeaua cea de toate zilele

Lasă un răspuns