Cum să-ţi începi bine săptămâna

woman-2385785_960_720

Cum iubim de nu mai putem ziua de luni, orice sfat din partea cuiva care şi-a făcut-o cea mai bună prietenă este de bun augur, chit că nu vom aplica în vecii vecilor regulile altora pe propria piele. Da’ visăm pentru o fracţiune de secundă că am putea avea un început de săptămână ravisant.

So, iată câteva sfaturi și cum le-am pus în practică, cu pioșenia și inteligența mea caracteristică în speranța că ziua de luni va fi o zi perfectă de vară și de muncă.

Fă în weekend ceea ce-ți place cel mai mult, fără a te simți vinovat/ă că poate trebuie să-ți petreci timpul liber și-așa destul de preţios în cu totul alt mod.

Io: am mâncat. Cât se poate de inteligent. Da, știu, e o plăcere simplă, idioată de-a dreptu’, dar e o plăcere. Am ras cu voluptate un kil de cireșe, șapte caise, o cană cu cafea, asta după un mic dejun copios și consistent. Evident că la prânz nu-mi era foame da’ am gustat, degustat și răzgustat o plăcintă de mere. Mă rog, mai mult de-o porție.

Citeşte o carte, vezi un film, fă o baie cu multă spumă sau pur şi simplu lenevește în pat. Un masaj ar fi chiar fundamentul oricărui weekend relaxant și startul revigorant pentru o nouă săptămână solicitantă. Fă sex, mult sex. 

Io: am mâncat. Sfatul ăsta e pentru babe scofâlcite care vor să-și calce netezească pielea creponată și să fluiere a pagubă după anii tinereții, pentru mine sigur nu e. Io am de rezolvat probleme (fundamentale de weekend relaxant) de găsit bluza în dungi sau rimelul micuței adulte, făcut pe șoferul personal pentru ieșirile ei în oraș, însușit procesul tehnologic de schimbare a apei din bazinul lui William Cap De Broască și Dodo Winkie, apoi admirat viteza cu care mănâncă hrana lor preferată şi multe alte activităţi asemănătoare. Cât despre mâncarea mea, m-am hidratat cu o ciorbă de perișoare delicioasă, după care am continuat cu o bere. Nimic nu hidratează mai mult ca o bere. Rece.

Plimbă-te mult, petrece timp în natură, inspiră aer curat, practică yoga la malul mării sau ascultă ciripit de păsări într-o pădure izolată.

Io: am mâncat. Tot mișcare e și asta. În plus, am făcut la yoga cu fetele pe malul mării de dimineață de n-am avut aer (curat) să expir la cât a trebuit să vorbesc. Plajă de o oră în familie se numește mișcarea asta în natură. Parc-am auzit un ciripit de ciori sau poate pescăruși. Aaa, ce-am mâncat? Numai lucruri ușoare. Pepene galben, înghețată cu tiramisu, trei măsline și am stropit meniul și cu nişte cola. Așa, o dată la șapte luni fiindcă eu nu prea beau cola.

O să spuneți că n-au nicio legătură sfaturile astea cu ce-am făcut eu și cât de perfectă a fost ziua de luni pentru mine. Ba da, au. Fiindcă rezultatul a fost imediat. După atâta relaxare mâncare, broaştele fiică-mii s-au mutat cu tot cu carapace la mine în stomac pe perioada nopţii, probabil era mai răcoare şi au făcut ce ştiau cel mai bine. Să se mişte încontinuu. Mişcarea lor browniană a generat şi mişcarea mea repetitivă între pat şi tron. Aşa am aflat şi eu că pot dormi şi visa oriunde, în condiţii de stres stomacal.

Luni dimineaţa, mai fresh ca cel de portocale, (im)perfect odihnită, relaxată dar mai ales total detoxifiată încep în mare forţă o nouă săptămână de muncă. Chef mai mare de a rezolva toate problemele zilei de luni n-am avut de când mă ştiu.

Deci, la mine a mers.

 

foto: pixabay.com

Fabiola Ion

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

13 thoughts on “Cum să-ţi începi bine săptămâna

    • Fabiola Ion

      Activitatea mea principală a fost îmbuibatu’, pardon mâncatu’. Combinație de orice. Mă mir că nu m-a apucat mai repede. 😁

Lasă un răspuns