Tabăra de vară, relax pentru noi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aşadar, una bucată copil mai mic e plecată de acasă pentru şapte zile, cealaltă bucată e stăpână pe plantaţie casă cam toată ziua motiv pentru care eu cochetez cu ideea de a-mi face de cap. Fiindcă în perioada asta am aşa nişte… avantaje. După cum urmează, acestea ar cam fi:

 1. NU MAI AUD STEREO „Mami”. E chiar o senzaţie plăcută urechii mele care nici nu mai ştie de când n-a mai auzit mono acest apelativ. Şi frecvenţa utilizării a scăzut drastic. O desfătare, ce să mai…
 2. VORBESC MAI PUŢIN. Şi cum vorbitul mult e apanajul femeii, mai ales în condiţii de stres, ştiu eu pe cineva în casă care se bucură extrem de mult. Doamnee, tace femeia… Hurrayyy!!!
 3. NU MAI FAC TURUL DORMITOARELOR. Am vrut să zic al paturilor, da’ na, imaginaţia unora e foarte bogată. Sunt deja sunt cea mai permutată persoană din casă, norocul meu că paturile sunt confortabile iar eu dorm dusă.
 4. DORM ŞI EU UN PIC MAI MULT DIMINEAŢA. Da, ceasu’ ăsta mic deşteptător care avea mare grijă de visele mele de dimineaţă mai mult ca sigur le spune unor copii cât de minunată e trezirea de dimineaţă. Nu are cum să-şi piardă abilitatea astea, atât de rapid.

Avantajele astea sunt aşa, la prima trecere în revistă. Dacă buburuza mare solidarizează cu soră-sa şi o trăzneşte geniala idee că ar fi cazu’ să plece pentru juma’ de zi şi-o noapte de acasă, să doarmă la verişorul ei, deja sunt norocoasa săptămânii. Ca s-o citez „plus că mai scăpaţi şi voi de mine”, deja tind să cred că parentingul meu dă în sfârşit rezultate.

Bineînţeles că am şi un mic revers al medaliei, dar e normal să fie aşa. Dacă pentru buburuza mare trebuia să fac telefonul fără fir, la propriu, printre colegele ei şi uneori incluzând nişte părinţi şi doamna învăţătoare ca să pot afla monosilabic din gura ei un „Da”, „Bine”, „Nu”, „Nu ştiu”, „Poate” la artileria mea de întrebări vis-a-vis de cum este în tabără şi cum se simte, ei bine, la buburuza mică e cu totul altă poveste.

Ştiu în timp real lucruri pe care poate că nici doamna învăţătoare nu le ştie (de exemplu câţi copii vomită în autocar, cine doarme şi cine nu, etc), ştiu meniul ei zilnic, dimensiunea patului în care doarme, ţinuta vestimentară zilnică dar mai ales cum îşi cheltuie banii, suma alocată şi destinaţia lor. Telefonul e extensia gândurilor ei.

Cre’că  ea vrea să compenseze lipsa de comunicare a soră-sii, făcându-mă să mă-ntreb pentru-a miliarda oară cum naiba doi copii, fraţi sau surori, cu aceeaşi părinţi, crescuţi în aceeaşi casă pot fi atât de diferiţi. Dar asta e cu totul altă filozofeală.

Aşadar, încerc să profit la maxim de această săptămână, la fel voi proceda şi când va pleca buburuza mare. Că doar c-o tabără suntem cu toţii datori!

foto: www. eumama.md

 

Fabiola Ion

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

14 thoughts on “Tabăra de vară, relax pentru noi!

  • fabiola

   Daaa… mai are foarte puțin și gata, s-a dus viața în roz. În luna august, repet figura. Pfff, m-am oprit la doi copii…. :))))

  • fabiola

   :))))))) m-ai prins! Şi ei, mititica, de-abia se abţine să nu plângă la telefon. Eu m-am ţinut tare, nu i-am zis, că strica telefonul! Da’ să ştii, pauzele astea sunt binevenite.

Lasă un răspuns