Tratament naturist

image

Io sunt ca neomul, da cre’că deja v-ați prins de asta. Adică în cele mai clare situații eu dau cu bâta-n baltă sau fac de-andoaselea de se minunează toți, cu mine-n frunte.

Pățania asta se încadrează cu succes în categoria „Ce trăsnăi a mai făcut Fata Veselă”, categorie ce bate fără strădanii prea mari pe celelalte.

Afară este miros de primăvară, spre oarece vară. Colțul ierbii dă să iasă, păsărelele ciripesc, fetele umblă mai dezbrăcate, pe la terase apar clienții dornici de vitamina D naturală.

Ce fac io? Frigul. Asta fac. De câteva zile am un frig în mine pe care nu-l pot scoate nici cu șapte cojoace. Mă uit invidioasă la pulpele dezgolite ale femeilor, ale mele șad foarte bine în jeanși, bine izolate termic. Parcă și un soi de răceală îmi dă târcoale deci fac tot posibilul să-mi păstrez temperatura corpului constantă. 

Din cauza asta creierul meu secretă numai idei dăștepte rău. De exemplu, soluția problemei mele este o țuică fiartă. E perfectă în astfel de cazuri. Ce dacă toată iarna n-am știut gustul ei, e o băutură care mie nu-mi prea place, iar afară sunt spre binișor douăj’dă grade. Eu ajunsă seara acasă, mai sloi decât aisbergul Titanicului, hotărât lucru, fierb o țuică. Cu de toate mirodeniile în ea, că altfel nu mă tentează. 

Zis și îndeplinit. Mă bag în pat cu mirosul țuicii fierte-n nas, îndepărtând foarte ușor eventualii cotropitori ai patului. Iau o gură, iau două, deja aroma și gustul îmi amestecă simțurile și în sfârșit simt că mi-e cald și bine. Sunt pe-un norișor, zen-ul s-a instalat rapid, când…

Pinnnnngggggg!!!!…. în continuu, nu se mai oprește. Deja visez? Aș vrea eu….

Ce mama naibii am făcut de-am răsculat așa de-odată senzorul de gaz? Sunetul strident spre exagerat de enervant îmi produce o gaură serioasă în creierul anesteziat spre visător, dar reușește să-l readucă la viață și să-l pună la treabă. Ibricul trona cu restu’ de licoare făcătoare de căldură-n corp și-n cap chiar sub senzor. 

Mda, țuiculița mea cu arome mixate a declanșat alarma, alarmă pe care cu foarte multe plecăciuni și ventilări de prosoape și alte chestii prin aer a înduplecat-o să tacă din a ei limbuță ascuțită. Dacă mi-amintesc eu bine și fără să exagerez, supliciul fonic a durat cam douăzeci de minute. Alarma era supărată rău, a zis că trebuie să-și arate ea rezistența și splendoarea acustică, că doar prinde foarte rar această ocazie. Am crezut la un moment dat că s-a amețit și ea fiindcă nimic nu părea s-o înduplece din concertul susținut.

Iar asta a fost, așa, de trezirea mea la realitate. Fiindcă, cum să vă spui io, blocul în care stau e mai aparte. Se declanșează la mine senzorul, rămân fără gaz toți locatarii. Adică, fără apă caldă, de exemplu. Seara, când ți-e cheful cel mai mare de-mbăiat. Și ca să pornesc toată instalația, cum să vă spui tot dășteapta de io, soțul, că eu ies din discuție, sunt sub influența poftei mele, trebuie să-și exerseze urcatul pe scară la vreo patru metri, să-și amintească cum e cu echilibristica pe un fel de cort metalic, și să maseze blând o supapă. 

Morala.

Nu era mai simplu să iau un paracetamol? Ba daaa, da’ ce vă mai povesteam eu acum? 

foto: argumentpress.ro

 

Fabiola Ion

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

26 thoughts on “Tratament naturist

  1. Paracetamol auzi! :)) Tuica fiarta e si remediul meu la raceala. Unicul ce isi face si efectul. Am ridicat-o la rang de tratament, ca altfel nici mie nu-mi place.
    Si poate sotul se plictisea, i-ai dat ocazia sa intreprinda ceva maret ;). Doar nu lasa blocul fara gaz.

    • :)))) da, știu, existau și alte „naturaleți”. Da’ asta m-a încălzit bini di tăt. Am mai amețit-o o dată cu vapori de la Sano Forte, soluție de spălat aragazul. Dar și-a revenit repede.

  2. Se pare că tehnologia modernă nu se împacă deloc cu leacurile băbeşti. Păi, ce? Pe bunicii noştri îi zumzăia hornu’ când trăgeau o ţuică? Nu. Asta înseamnă că ţuica se bea numa’ pe pajişte 😀

  3. Țuicomicina la români, este un tratament nu atât de naturist, pe cât este de traditional. Este adevărat că trebuie practicat timp îndelungat pentru ca efectele să-i fie apreciate la justa …plăcere.

Lasă un răspuns