Cado'- list

image

Mă relaxez și io într-o seară ca tot omu’ în moliciunea patului cu un film bun în nas când liniștea mi-e adânc tulburată de două bucăți fete cu jalba lista-n proțap. Cu doo, să fiu clară, fiecare cu a ei.

Fiindcă i se apropie ziua onomastică, buburuza mică s-a gândit să-și folosească la maxim dreptul de exprimare în casă, așa că și-a făcut un wishlist, mă rog, cado’list, cu tot ce-i dorește mușchiulețul ei să primească cu această minunată ocazie. Niciun membru al familiei n-a scăpat încondeiat, mai mult, a ajuns și la bunici, mătuși, nași. Buburuza mare nu s-a lăsat mai prejos, s-a gândit să-mi dea mai mult timp pentru onorarea listei dar a folosit și ea arborele genealogic.

Și iată-le proțăpite la mine în pat, cu două coli A4 (!!!!!) rânjind zâmbind la mine dumnezeiește. E clar, s-a dus cheful meu de film. Le-am citit listele. Au fost foaarrrtee detaliate. Multe virgule. Multe zerouri. Eu am văzut în momentul ăla multe steluțe și nu erau de la film.

Tatăl lor cre’ că le-a văzut pe alea verzi. Dacă la noi, ăștilalți, sunt cam aceleași, la el sunt desemnate cele mai contrastante cadouri. Una își dorește un buchet de flori iar cealaltă „doar” un iphone 6. Dacă pe primul îl rezolvă ușor, la a doua dorință, ei bine, nu știu pe unde scoate cămașa. Deh, dorințe și… vise.

Măcar ne-au pus în temă, pe amândoi, să știm exact ce cadouri își doresc. S-au gândit că totuși umerii noștri ar fi prea încărcați de povara atâtor cadouri, motiv pentru care le-au distribuit în mod onorabil întregului neam.

Că doar o dată-n an e ziua lor de naștere.

Iar pentru părinții cârcotași care trec pe aici, să nu vă imaginați că listele lor vor fi întocmai îndeplinite. Știu să citesc și printre rânduri.

foto: mindflash.com

 

 

Fabiola Ion
Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

32 thoughts on “Cado'- list

  1. Oricâtă bucurie am resimți și noi și copiii atunci când le dăm și când ei primesc daruri. listele se vor tot mări. Ele nu pot fi strunite…cât de cât, decât atunci când îi vom face pe copii să înțeleagă cadoul ca pe un MERIT, că este o consecință, nu un drept. Nu este simplu, dar trebuie insistat.

Lasă un răspuns