Greu, domnilor, greu!

image

Văd fețe lungi și încruntate pe străzi și prin magazine. Ale bărbaților. Le-a cam pierit cheful de fluierat și admirat frumuseți pe două picioare. Bine, nici vremea de afară nu-i prea ajută. Ale femeilor în schimb radiază de fericire și bucurie.

Suntem în plină perioadă de coșmar și mare tristețe pentru bărbații posesori de iubite, soții, amante. Vai de capu’ ăstora din urmă căci bugetul lor e serios afectat. Traversăm laturile celui mai echilateral triunghi Valentinu’ (ca pelinu’) – 1 Martie – 8 Martie.

Cum ar da-o și-ar învârti-o (soluția acestui groaznic coșmar) tot le dă cu virgulă. Măcar o coadă de ghiocel, o zambilică, o ciocolată sau un banal șnuruleț alb-roșu tot trebuie să cumpere. Să vezi atunci dureri de cap, de șale, de oftaturi din toți rărunchii și de inventariere a tuturor sfinților din călindarul ortodox și neortodox, de parcă lunile acestea două ar trebui să muncească pro bono. Ei bine, unii cred că o și fac, ca să-și spele păcatele din restul anului.

Și ca să nu fiu cârcotașă până la capăt, eu zic să le acord clemență. Noi, femeile, suntem statistic vorbind mai numeroase ca voi, bărbații. Și atunci, pe lângă consoarta aferentă, aveți de înfruntat priviri aprige, de leoaice neîmblânzite, de la colege de muncă, șefe, contabile, educatoare, învățătoare, profesoare, bunicuțe, soacre și alte grade de rubedenie.

Și mai știu că în perioada aceasta toate facturile din lume își arată frumusețea lor de neatins, prin adăugarea de și mai multe sau şi mai mari cifre la total. Iar voi, bărbații, sunteți tare urgisiți și chinuiți. Pe cuvânt că vă-nțeleg.

Refuz însă să înțeleg când unii dintre voi nu pricepeți că femeile din viața voastră reprezintă bucuria supremă. Că ele vă sunt alături 365 zile din an. Iar dacă în restul zilelor nu le arătați cât de mult le prețuiți, măcar în aceste trei zile depuneți un efort. S-ar putea să vă placă.

foto: dcnews.ro

 

Fabiola Ion
Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

26 thoughts on “Greu, domnilor, greu!

  1. Discursul tău nu resistă, privește prea de sus bărbații cu grijile lor circunstanțiale, ca să fie credibil. Lucrurile stau mult mai simplu…decât pare. Eu aș fi îngrijorat de discriminarea femeilor, care cu un șnur și-un ghiocel se simt importante, dar din păcate nu sunt tratate astfel pe cât ar merita. Ele sunt în mod ipocrit sărbătorite cîteva zile pe an…și apoi capul la fund…Serviciu, copii, gospodărie… cu tot ce presupun aceste adevărate corvoade, iar bieții barbați nu știu pe unde să-și mai scoată cămașa (s-o dea la spălat ?!) de grija cadourilor…

  2. O să fiu mai atent la chipurile bărbaților, da’ a meu precis nu-i încruntat! 😀 D-abia aștept să dau iama printre flori și apoi să le împart. Mai ales că n-am nicio obligație la domițiliu. 😉

  3. La mulți ani de Mărțișor, Fată veselă! Să ai o primăvară minunată, alături de cei dragi! 🙂
    Cât despre tema articolului… parcă nu s-ar ști cât de „pricepuți” sunt berbanții la cadouri! 😀 Trebuie să fie instruiți mai bine de către consoarte, că altfel….

Lasă un răspuns