Mai ceva ca super glue…

image

Că românii sunt snobi notorii, asta se știe. Că își cumpără BMW-uri cu mulți cai putere iar ei locuiesc cu chirie, că fac credite și au rate pentru tot felul de gadgeturi, asta în numele nevoilor lor personale sau că uneori nu au după ce bea apă, dar apariția lor prin mall-uri este imposibil de neremarcat după prezența etichetelor la vedere, ăsta e un fapt cu care din păcate ne-am obișnuit. 

Ei, dar să ai lipit de mână ultimul răcnet de telefon, chit că nu sună sau nu te uiți pe el, în orice moment mie mi se pare deja prea mult. Lipit de mână și când scoți portofelul din poșetă să plătești kilul de cârnați și cartofi la supermarket, că doar poșeta nu e suficient de mare pentru el și când traversezi strada sau ești într-o discuție cu cineva, acel cineva rugându-se ca telefonul buclucaș să nu facă acrobații  prin aer, eventual în capul lui, de la atâta joc de mână pardon, gesticulări.

Ultima situație de acest gen văzută de mine m-a făcut cu greu să-mi maschez râsul. Într-un salon de coafură, telefonul lipit cu super glue de o mânuță mândră tare, timp de două ore a fost mai încăpățânat decât orice catâr sadea, n-a sunat, n-a beep-ăit, n-a emis nici un fascicul laser sau semnal sonor. La cât de cuminte a fost telefonul, posesoarea lui a fost în continuă mișcare. Când pe canapea, când pe scaun, iar pe canapea, iar pe scaun, hai și la o țigară afară, hai și la măsurat metrii pătrați ai salonului și hai și la… toaletă. A intrat cu el, a ieșit cu el.

Am stat și m-am gândit ce superdexteritate o fi având fetișoara asta că eu de când mă știu și folosesc toaleta singură, am avut nevoie tot timpul ca mâinile mele să fie libere. Dacă n-ar fi fost penibil, zău că aș fi întrebat-o. Că mă rodea tare curiozitatea cum o fi reușit să… nu-l lase jos. Sper că nu v-ați gândit la ce m-am gândit eu. 

Cât de snobi sau snoabe să fim încât să nu realizăm că totuși un telefon e doar un telefon, oricât de scump sau prețios ar fi și că el poate sta frumușel în poșetă sau buzunar atâta timp cât nu-l utilizăm? Cât de jos suntem cu educația încât să nu realizăm că lucrurile materiale nu sunt făcute să fie etalate ci noi, oamenii, ar trebui să ne etalăm prin prezența decentă și mintea sclipitoare?

Cred că vorbesc de lucruri sfinte.

foto: returnitasap.com

 

Fabiola Ion

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

18 thoughts on “Mai ceva ca super glue…

  1. Snobismul este o denumire edulcorată pentru PROSTIE, prostie care denotă inconștiență. Lucrurile stau mult mai simplu…Cât timp suntem condiționați de ego, suntem, functie de acesta, mai mult sau mai puțin…PROȘTI… Ăsta este un caz extrem.

  2. Imaginează-ți că-mi vin clienți să plătească pantofii și al naibii, telefonul sună chiar atunci. Îmi fac un semn relaxat cu mâna, ca o concediere că să-mi fac eu treaba mai departe că ei sunt ocupați sau să aștept că-i o convorbire urgentă. Mă abțin să nu fac cu nervii.

  3. Eu fiind un gen mai flendy-trendy, adica arunc pe mine niste colanti, o bluza mai larga si mai lunga, geaca si cizmulite, nu-mi iua nici poseta de obicei cand merg la cumparaturi, telefonul meu care este destul de smecher { chiar mai smecher decat mine }, ramane frumusel acasa, si ma asteapta fara sa miorlaie :)))) .Si pe bune ca l-as lua daca ar putea sa-mi care vreo doua sacosi sau sa-mi plateasca o parte din cumparaturi :)))).

  4. Christian

    Si-a etalat si ea tot ce avea. 😀 Nu-ti faci o icoana dintr-un telefon, decat daca ai facut un efort financiar considerabil pentru a-ti achizitiona acel obiect. Si nici macar asta nu-ti scuza neghiobia.

Lasă un răspuns