Măşti

the_mask_i_wear_by_xcrazyonyoux-d4q7gbm

Purtăm măşti mai tot timpul. Când suntem trişti, supăraţi, melancolici, furioşi, când ne doare sufletul sau suntem neputincioşi la propriile frici. Niciodată când suntem bucuroşi. Atunci emanăm sinceritate prin toţi porii. Uneori o facem involuntar, dar de cele mai multe ori voluntar, pentru a nu-i încărca pe cei din jur cu problemele noastre, pentru a nu-i răni pe cei dragi sau pentru a ne proteja de eventuale critici. Ce e mai grav că ni le punem câteodată pentru a camufla propriul suflet, mascându-ne propriile sentimente şi emoţii.

De ce facem asta?

Alegem în fiecare zi să trăim în dulcele puf al confortului emoţional încât nu-i de mirare că masca devine atât de naturală ca un strat de piele. De-aia şi doare când încercăm s-o scoatem. Nimănui nu-i face plăcere să-şi jupoaie propria epidermă.

O parte din vină o are şi societatea în care trăim, standardele şi aşteptările celor din jur. Dar cea mai mare parte este tot a noastră. Fiindcă ne complacem şi ne asortăm masca la ţinuta zilnică, precum pantofii.

foto: sometimesalicefx.deviantart.com

 

Fabiola Ion
Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

16 thoughts on “Măşti

Lasă un răspuns