De câte prosoape am nevoie?

514f640206d06cba088b69a5c33e9dbf_large

Da, chiar, de câte? Ca să fie toată lumea mulţumită. Mai ales când toate reprezentantele sexului frumos de la mine din casă vor să facă baie, neapărat să se spele pe cap, toate în aceeaşi seară. Uite aici problemă de problemă pentru căpşorul meu! Prosoape, prosopele, halate, hălăţele, mai mari, mai mici, mai pufoase sau mai aspre, după preferinţele fiecăruia. 

Eu am decretat o lege la mine în familie. LEGE DE AUR. Să ne-nțelegem. Nu e regulă, e lege.

Să nu mai facem toate trei baie pe cap în aceeaşi seară.

Căci e jale și durere mare. Se epuizează stocul de prosoape. Iar soţul e cel mai năpăstuit, el face ultimul baie. Intră paşnic la duș, după raţele de noi, şi scoate capul nervos pe uşă strigând în gura mare: 

Îmi aduce şi mie cineva un prosop? Oricine? 

( excludem vecina de la 4) 😀

Că la el se termină, sertarul e gol. Fiecare şi-a ales ce prosop a vrut, mai mic, mai mare, neapărat câte două-trei, turban pentru păr, ceva pentru picioare şi pentru corp. Unele dintre noi folosesc și pentru umeri. Lui i-au mai rămas câteva. De mărimea unui napron. Dacă înnoadă vreo 5-6 reuşeşte să iasă şi el oarecum înfăşurat. Devine și mai calm când nu-l aude nimeni. Căci suntem fooaarrtttee ocupate. Cu uscatul podoabei capilare de exemplu, că toate avem părul lung. Şi zgomotul produs de trei uscătoare de păr îi acoperă decibelii lui. Oare? :)) 

La alegerea lor, a uscătoarelor de păr, avem altă bătălie. Căci normal că îl vrem toate pe cel mai mare şi cel mai puternic, care să ne facă coafura Cruellei De Vil iar ca bonus să ne usuce și creierii. Aaa, şi să nu uităm locul unde are loc coafatul ăsta. E un loc preferat de toate. Cel din faţa oglinzii celei mai mari. Iarăși competiţie. Şi discuţii, şi rugăminţi şi şantaj. Mult şantaj. La periile de păr e la fel. Una singură e cea mai perfectă. Se reiau negocierile. La capitolul cremuit, de la sprânceană până la unghia mică de la picior stăm cel mai bine, eu și buburuzele. Aici fiecare are crema ei. Bine, la ele două se mai întâmplă să aibă aceeași cremă. E războiul lor, problema lor, eu nu mă mai bag mi-au ajuns bătăliile celelalte.

Asta e partea preferată a soțului. Să vadă trei mâțe cum se cremuiesc de zor, câteodată una pe celălaltă, eu zic că așa „spectacol” mai rar. Acum fundă roșie ne mai trebuie. La toate.

Dacă tocmai ce s-a liniștit, la vederea noastră spălate, pieptănate, coafate dar mai ales cremuite, fericirea lui nu durează mult. În mijlocul patului și nu numai, tronează un mic șifonier de prosoape, toate mai mult sau mai puțin ude, iar el se gândește dacă mai are loc în pat de ele. Sau dacă nu trebuie să schimbe patul. Se riscă să întrebe:

Ia cineva prosoapele de aici?

( în nici un caz vecina de la 4) 😀

Răspunsul prompt al buburuzei mici nu întârzie:

Ia-le tu, tati. 

Deci, câte prosoape îmi recomandați să am? 

foto: zumzi.com

 

 

 

 

Fabiola Ion
Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

12 thoughts on “De câte prosoape am nevoie?

  1. Ăvaii! Fă un raft cu geam de siguranţă. Pui acolo un prosop pentru el. Ştii tu… în caz de urgenţă, spargeţi geamul 😀
    Referitor la întrebarea ta cu câte… răspunsul corect este: pe toate! 😀

  2. Cum ar zice Guta sau Salam, sau toti manelistii, fara numar,fara numar :)))) Si ca tot se apropie vara, mai pui la socoteala si prosoapele pentru plaja :)))). Da cu vecina de la 4 care-i treaba :)))???

Lasă un răspuns