Da, da, vine şcoala!

W0NOeD

Da, da, săraca de ea. Ea nu vine, e tot acolo, veşnic statică, numai că începutul de an şcolar devine de fiecare dată coşmarul părinţilor. Până acum n-am întâlnit nici un părinte bucuros nevoie mare că odrasla sa începe un nou an şcolar.

Pe lângă schimbarea de program, alergătura zilnică, şedinţele cu părinţii, verificarea temelor şi multe altele, odată cu noul an şcolar intervine şi stresul pregătirii copiilor cu tot ce le trebuie. Rechizite, haine, încălţăminte, tot tacâmul. Iar aici subscriu şi eu, de două ori.

Şi uite cum îmi testez eu limitele, într-un mod cu totul inedit. De data asta, limita răbdării. 

Am fost cu buburuza mare la cumpărături de haine. Uite-aşa am descoperit că pot face acelaşi lucru de cinci ori. Da, da, aţi citit bine. Acelaşi lucru de cinci ori. Şi anume, am intrat în acelaşi magazin. Intrat, ieşit, intrat, ieşit… Vânzătoarea se uita ciudat mai pe la sfârşit. S-o fi întrebat dacă nu cumva sufăr de Alzheimer, căci altfel nu cred că găsea o explicaţie logică. Copilul nu-l pierdusem, asta era sigur. Fiindcă în astfel de situaţii se lipeşte bine de mine, să nu care cumva să mă răzgândesc, să nu mai vreau să îi cumpăr nimic.

Motivul acestui du-te-vino din magazin a fost o buclucaşă pereche de pantaloni. Întâi nu mai era modelul ei preferat, apoi s-a reorientat, apoi a probat, apoi s-a răzgândit, apoi am revenit, apoi nu i-au mai plăcut, cusătura stângă e mai mică/mare/urâtă decât cea dreaptă, apoi poate găsim o mărime mai mare, mai nu ştiu cum, apoi Evrika! S-a făcut lumină. Mai trebuie să găsim şi un pulover asortat, neapărat aceeaşi firmă. Şi am scăpat.

SFAT: Dragi mămici, căci tăticii ies din start din ecuaţia asta, când aveţi de făcut cumpărături cu o proaspătă adolescentă, să fiţi bine hrănite şi odihnite, altfel cu siguranţă nu rezistaţi maratonului prin mall. Oricare ar fi el. De răbdare mai are sens să aduc aminte?

Când credeam că cea mai mare provocare e să sar cu paraşuta, na, ie-te că fic-mea mi-a testat răbdarea, să vadă ea cât rezist! Şi ştiţi, chiar am rezistat!

foto: www.keepcalmstudio.com

 

Fabiola Ion
Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

9 thoughts on “Da, da, vine şcoala!

Lasă un răspuns