Cum să stai fără Facebook trei zile ?!?

image

Probabil vă întrebați dacă e mirare sau întrebare. Adică se poate așa ceva? Fără? Sigur nu mor? Nu intru în sevraj sau mai știu ce stare hipnotică? Nu caut rapid un loc cu wi-fi? Să vadă ochiu’ meu ce se mai petrece în minunata viață virtuală? 

Ei, uite că se poate. Mă rog, la mine parțial. Adică am fost foarte hotărâtă un weekend să nu mă ating de aplicație. Și am reușit două zile. Fără nici un efect advers. Zic eu că a fost chiar bine, recomand cu toată încrederea. Am postat rapid 3 poze, că deh, eram la munte într-o minivacanță și gata, telefonul a stat cumințel în gentuță. Nu am verificat câte like-uri s-au dat, de la cine, sau ce comentarii s-au făcut. Pentru asta, s-a inventat ziua de luni.

În cea de-a treia zi…s-au schimbat datele problemei. Dacă nu se întâmpla să fie ziua mea, zăcea liniștit telefonul meu pe fundul genții. Dar cum au început să curgă mesajele de felicitare pe toate căile posibile, am zis că e lipsă de bun simț să nu răspund la ele. Și uite cum, legat de Facebook, am tot intrat și tot ieșit, strict pentru a răspunde și atât. Dar nu ca să contabilizez ceva și nici să văd noutățile. Seara abia, ajunsă acasă, am scris un mesaj de mulțumire pentru toți cei care s-au gândit la mine și și-au rupt din timpul lor să-mi scrie.

Anul acesta am primit un mesaj care m-a amuzat teribil. Cică să fiu „înțeleasă, mulțumită, dorită și iubită”!

Ha-ha, persoana asta nu știe că femeile nu trebuie să fie înțelese, ele trebuiesc doar iubite? Iar mulțumite, noi femeile cică niciodată nu vom fi, oricât de mult ni s-ar face pe plac? Cât despre dorită și iubită, eu zic că e suficient că fiu iubită, asta implică și doritul. Mesajul a fost scris de o femeie. Dar să revin la lipsa mea din mediul virtual.

Ce-am făcut în acest timp?

Am ascultat cântecul greierilor.

Am umblat desculță prin iarba plină de rouă.

Am dormit direct pe iarbă lângă un râu de munte. Sunetul diferă de cel al valurilor mării.

Am admirat peisaje ce-ți taie răsuflarea.

Am inspirat adânc miros de cetină de brad.

Am încercat într-un timp scurt să mă încarc cu toată energia pozitivă de care am nevoie.

M-am bucurat de momentele petrecute în familie.

 

Oare am pierdut ceva important de pe Facebook?

foto: rfi.ro

 

 

Fabiola Ion

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

22 thoughts on “Cum să stai fără Facebook trei zile ?!?

  1. Nici eu nu sunt dependentă de facebook. Îl am de câtiva ani și sunt plictisită de el. E locul în care nu pot să fiu eu ,deoarece toti mă cunosc și mă judecă…pe când aici,pe blog, pot să public,scriu,râd,glumesc despre orice..nimeni nu mă cunoaște!

  2. Hi, hi! Și când te gândești ca pe mine mă așteaptă de mâine o lună încheiată de viață reală, fără virtual nici cât negru sub unghie! Abia aștept! ^_^
    Eu nu-ți zic urări pompoase, că nu mă pricep. Zic doar atât: la mulți ani! Și să primești tot ce te face pe tine fericită!

  3. Toate ca toate, dar era sa mor aici, Fabiolo, crezand ca a trecut ziua ta si eu nu te-am felicitat! :))) Mi-am facut atatea procese de constiinta, incat sper sa nu uit sa te felicit, convinsa fiind ca a trecut deja! 😀

Lasă un răspuns