Noaptea magică

image

Azi am citit mai mult ca de obicei bloguri. Și am găsit multă tristețe, doruri nestinse, visuri neîmplinite, iubiri neîmpărtășite. Mulți oameni suferinzi. Dar speranța? Cu ea ce-ați făcut? 

Nimeni nu zice că e ușor sau că nu doare, dar trăind în trecut, suferind continuu, nelăsând portița sufletului deschisă, greu să ajungeți la bine cunoscuta luminiță de la capătul tunelului.

Noaptea aceasta e una magică, e Noaptea Perseidelor. E noaptea când se sting infinite suflete în tristețea lor nemărginită dar totodată, e noaptea când se nasc noi visuri și speranțe. 

Iar eu îmi voi pune o dorință. Din nou. Și da, și mie mi-e dor, am visuri neîmplinite sau am avut iubiri neîmpărtășite. Dar cred în steaua mea norocoasă. Fiindcă sigur am una. Și va fi în toată splendoarea ei pe cer în această noapte.

Așa că ce mai așteptați? 

foto: radioiasi.ro

Fabiola Ion

Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

21 thoughts on “Noaptea magică

 1. Eu sunt „impotriva” sperantelor, a viselor, a iluzilor…deoarece REALITATEA intrece orice imaginatie, este ATOTCUPRINZATOARE, este mirobolanta…DESAVARSITA. De fapt noi visam din lipsa trairii in realitate, adica in PREZENT. Traim cu doruri si vise ale trecutului procesat si expediat in viitor, proiectat intr-un viitor inexistent. Viitorul nu se poate manifesta decat ca prezent si este impredictibil…El nu poate fi real deoarece se bazeaza pe o irealitate. Noi nu suntem gandurile noastre, cu toate ca acestea ne influenteaza si ne fac un destin care nu ne reprezinta cu adevarat. De aici apar nepotrivirile, intre ceea ce suntem cu adevarat si nu stim si ceea ce „credem” ca suntem, de aici aparr dorinta de a schimba ceva in „bine”…Care bine, al procesarii trecutului, al modului cum am fost educati, sau ne-am autoeducat?!
  Pana nu ne vom descoperii propria interioritate, radacinile, vom visa frumos, ne vom minti cu gratie sau frust, vom pluti intre lumi…vom fi vii, dar nu vom trai cu ADEVARAT.

   • Cine doreşte să fugă de realitate o poate face. Libertatea de alegere este însă confuzională. Când stii…STII, nu alegi, nu fugi, nu te dai după cireş…Dar până arunci fiecare este liber sa-şi aleagă …lanţurile ( de aur sau din fier, din vise, sau iluzii).
    Nimeni nu este în măsură să decidă în numele altuia ce TREBUIE să facă celălalt…doar poate să-şi spună părerea.

 2. Un articol scris din praf magic de stele. Pot să-mi pun și eu o dorință, pot?
  (mă bucur că ți-am găsit blogul, tot citesc fascinată pe aici. Felicitări! Scrii frumos!)

 3. E valabil și anul ăsta? Asta cu perseidele? Cu dorințele? Am una arzatoare. Iar eu rar …imi pun dorinte, caci nu ma las pana nu le indeplinesc. Numai ca acum simt ca nu tine doar de mine…

Lasă un răspuns