"Bunicuța" cu idei

image

Vară. Soare. Plajă. VACANȚĂĂĂ!!!  Exact asta aștept de vreo lună încoa. Nu mai zic de buburuze. Cea mică are serbarea de sfârșit de clasa I. Rolul ei de anul acesta va fi de bunicuță care spune povești copiilor. 

Eu sunt cam sătulă de atâtea serbări. An de an, pregătiri, roluri ce trebuiesc învățate, costume care mai de care mai pompoase (cine nu are fete, e mult mai ușor), eventual coafuri, timp alocat pentru toate astea și de multe ori și ceva nervi din partea mea. Noroc că buburuza mare a terminat cu ele, mai rămâne cea mică, care le acordă o foarte mare atenție și își dorește să fie totul exact cum trebuie. 

Deși a fost bolnavă, învățătoarea și-a exprimat dorința ca ea să vină măcar la repetiții, pentru o mai bună prestația scenică. Acasă, noi ne-am străduit să învățăm replicile întinse pe două pagini A4 cam vreo 2 săptămâni. „Distracție” care mie nu-mi prea place. Dar săptămâna aceasta, când am dus-o câte o oră la repetiții, i-a venit ideea strălucită să se folosească de recuzita din dotare. Adică având o carte de povești în mâini deschisă, din care citește, să-și lipească cu scotch cele două pagini cu rolul ei pentru a fi sigură că nu se încurcă. 

Iar eu am fost de acord. Recunosc că nu e fair-play față de ceilalți copii, dar după o săptămână grea de boală n-am de gând s-o mai stresez cu rolul, și-așa are destule emoții fiindcă își dorește să îi iasă bine. După ce mi-a explicat ideea ei, mi-a spus:

Deși sunt o bolnavă, sunt o norocoasă! 

Da, draga mea, ești o norocoasă dar mai ales o ingenioasă! 

foto: bloompr.ro

 

 

 

 

Fabiola Ion
Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

6 thoughts on “"Bunicuța" cu idei

Lasă un răspuns