"Destresatul" la film

M-a scos soțul la film într-o seară ca să mă „destreseze” căci eram tare amărâtă din cauza bolii buburuzei mici. La un film ușurel, bineînțeles, care să mă facă să uit un pic de angoasa care m-a cuprins și să nu-mi solicite prea mult ultimii neuroni neatinși de stres. Un film de adolescenți după mine, cu un el după care să băloșești și o ea după care să poftești (bărbații, eu nu). INSURGENT, cu frumușelu’ de Theo James și … pana mea, că pe mine doar el mă interesa. :))

Nu sunt fan al acestui gen de film dar mi-a plăcut DIVERGENT, cu aceiași actori și am zis să văd continuarea.

Las pe inventar lui soacră-mea buburuzele spunându-i că nu lipsesc mai mult de două ore jumătate și plec să-mi spăl creierul nițel. Aș, ți-ai găsit!

Fata de la casa de bilete ne oferă cele mai bune locuri, la lojă, ne instalăm frumușel în scaune și-mi zic: două ore nu vreau să mă gândesc la nimic decât la filmul de pe ecran și bineînțeles actorul principal.

Da’ mă pune Aghiuță să butonez telefonul, să verific niște mail-uri și-mi îngheață inima: intrase mail-ul de la laboratorul de analize unde îi făcusem buburuzei mici niște verificări tehnice. Dau 3D-ul jos de la ochi să văd mai bine și mă ia cu călduri. Și nu erau de la Theo. Rezultate foarte proaste la analize, încep să gugălesc pe rapid ce înseamnă hieroglifele alea de analize, să pricep și eu ceva. Deja mi se dusese cheful de film, dar zic hai să-i dau o șansă lui Theo filmului.

Între timp apare un cuplu, un el, cu mers de cocoș nedus la luptă și-o ea, gazelă nealergată de nicio panteră. Se așează tacticos pe locurile altora, sunt deranjați politicos de cei cu drept de scaun, își mută cuibul tot aiurea, căci locurile aferente le  cam frigeau târtițele de lux. Cocoșul trage si o înjurătură cică pe silențios, dar prea tare pentru urechile mele. O înjurătură care nu mi-e cunoscută. Repertoriu nou. Așa mult am îmbătrânit? F…k! Na, că-mi făcu poftă să înjur și eu.

image                                                              foto: zooland.ro

Sunt iar ridicați de pe locuri dar de data asta cu scandal mai mare. Apare și paza, îi dă afară pe cei doi needucați. Deja îmi vine să mă ridic de pe scaun și să plec. Filmul începuse de mult, iar eu eram un arc întins la maxim. Dacă mai răgea nițel gazela, îmi venea să sar în coama ei bogată și s-o coafez. Era cam nearanjată la păr.

image                                                            foto: pinterest.com

Văd filmul până la capăt, plec cu un început de zâmbet și neuronii nițel destresați, iar ajunsă acasă, mi se încrețesc instant. 

Geamurile larg deschise pentru aerisire, centrala mergând normal, buburuzele spălate cu apă semicaldă spre rece (că nu venea cea caldă, și cum să adoarmă nespălate), cea mică visa aproape, eu mai având ceva tratament de administrat.

Mai că-mi părea rău că n-am coafat-o pe gazelă.

Fabiola Ion

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

11 thoughts on “"Destresatul" la film

  1. Dacă coafai gazela, nu mai ajungeai la timp acasă, să-ți tratezi buburuza și probabil că nici nu gaseai geamurile deschise și nici nu vedeai ca fetele e spălate cu apa ușor calda. Da, nu știi niciodată cum îi mai bine. 🙂

    • Ți-am aprobat primul comment, ți-am și replicat: „Numai dacă are și biciușcă!”:))) Nu asta m-a deranjat, ci link-ul prezent. Așa că le-am șters. Apreciază totuși că nu ți-am dat cu spam. Cât despre întrebarea asta, te las cu curiozitatea nesatisfăcută!

Lasă un răspuns