Cum să faci o ciorbă în "n" pași

368_1357978719

Cea mai originală rețetă. Garantat. A mea. :))

Știu că sunt o sumedenie de bloguri, site-uri și reviste online unde poți găsi rețete de ciorbe pentru toate gusturile și buzunarele. Nu știu dacă o să găsiți una ca a mea.

Să încep:

 • în primul rând este musai să am toate, da’ absolut toate ingredientele deja cumpărate, altfel zic să o las baltă. Mai bine comand pizza.
 • mă trezesc la 8, destul de greu, căci azi noapte am frunzărit bloguri. Norocul meu că buburuzele sunt trezite, mâncate, îmbrăcate, cu medicamentele luate (cea mică). Zic hai să m-apuc. De ciorbă. Nee…Cea mare mă ia în zbârnog: Hai odată mami, să mă duci la concurs, că o să întârzii!  Băga-mi-aș ce n-am, am uitat de olimpiada de engleză a fie-mii! Ciorba poate să mai aștepte.
 • nu-mi beau cafeaua, duc copilu’ cu viteza luminii la concurs, ca să am timp de ciorbă. Și mă apuc. Tot de ciorbă. Intră în schemă buburuza mică: Mami, hai să mă ajuți la teme!  Las faza cu băga-mi-aș, aduc copilu’ cu tot cu teme la masa din bucătărie și încep ca Napoleon, două lucruri deodată. Curăț un morcov, dar atentă și la degetele mele și la cât mai face azi 76-58. Trec la păstârnac, dar cu un ochi și la WordPress să văd cine, ce-a mai scris. Apoi corectez în caiet două socoteli greșite. Unde rămăsesem?…A, da, la țelină!
 • sună telefonul, e tatăl meu, să mă întrebe de starea buburuzei mici, că iar a stat o săptămână acasă. Buun. Trecem la română și la curățat cartofi. Terminăm cu bine și una și alta. Țârrr, iar telefonul, buburuza mare a terminat (așa repede?)mă duc s-o recuperez. În mașină mă trăznește: am închis oare aragazul?
 • acasă, o iau de unde am rămas. Ciorba. Între timp am primit comandă de două fresh-uri de portocale, și trebuie să urmăresc și măiestria cu care dărâmă buburuza mică, mica ei opera de artă – așezarea multor piese de lego, noua ei distracție. Bifez și asta.
 • se apropie de final ciorba mea. Nu-mi vine să cred că o să fie gata până în ora 12. Buburuza mare strigă: Mamiii, vino să vezi ce proiect am la franceză!  Ecoul mic se aude: Mamiii, vino să vezi cum am așezat acum piesele!  Eu mă aud strigând: Să nu mai aud nici un MAMI decât dacă rămâneți fără aer sau faceți pe voi!….liniște timp de trei secunde.
 • vine replica: Cum să te strig, dacă rămân fără aer?… na, că pe-asta n-am prevăzut-o. Dar e liniște mai mult de cinci minute. Finalizez și eu ciorba. Final touch – leuștean verde care îi dă aromă și savoare.

P.S. Mami, ce bună ți-a ieșit ciorba! 

Nu mă întrebați când am mai avut timp de scris acest articol! :))

foto: www.retetecalabunica.ro

Fabiola Ion

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

17 thoughts on “Cum să faci o ciorbă în "n" pași

  • Mulțumesc! Am avut ciorbe și mai grele, când aveau amândouă concursuri în aceeași zi, aceeași oră, locații diferite! Eram chiar mândră de mine, că reușeam să le fac pe toate!

 1. :)) Buna ciorba! Mi-e tare familiara aceasta arta culinara. Nu stiu intentia ta initiala, dar eu numai dupa numele tau si imi spuneam ca trebuie sa ai umor. Si iata dovada! E cel mai bun medicament anti orice…

  • Mulțumesc! În seara asta am primit trei de DA la capitolul „schițați măcar un zâmbet” și pentru mine e mare lucru, îmi dă puterea să continui! Și ce scriu eu e „real life”, în care câteodată ne regăsim!

Lasă un răspuns