Pandemia și efectele ei pozitive asupra mea (2)

Coronavirus, Virus, Masca, Corona, Pandemie, Focar

Spuneam în articolul precedent că pentru mine pandemia a avut și efecte pozitive, nu doar negative. Și că dacă n-ar fi fost ea, n-aș fi făcut ce fac acum. Și cel mai probabil, nici în ruptul capului nu m-aș fi apucat. Continui.

  • învăț o limbă străină.

Cochetam de anul trecut cu ideea aceasta pentru simplu fapt că am constatat destul de des cât de ușor uit. De la banalul unde-am pus tricoul roz până la programări, chei, mâncare pe foc și plecat de acasă. Mai în glumă, mai în serios, mă suspectam de un început de Alzheimer. Un mic remediu ar fi fost să-mi antrenez creierul într-un mod util. Și cum completatul de integrame nu intra în preferințele mele, învățarea unei limbi străine mi s-a părut cel mai util și potrivit lucru. Până și luatul de lecitină nu mă încânta, fiindcă sigur uitam să o iau.

Pentru că nu voiam să-mi înnebunesc prematur piticii de pe creier sau să fac fracturi de limbă, am ales cea mai ușoară limbă străină posibilă. Italiana. În plus, am o slăbiciune pentru Italia, îmi place țara asta de mor. Istorie, civilizație, peisaje, mâncare, toate acestea m-au făcut s-o îndrăgesc instant și definitiv. Sunt autodidactă și am început să exersez pe o aplicație de gen. Recunosc, m-am delăsat în ultima perioadă pentru că m-am axat mai mult pe alergat și citit, dar n-am abandonat. Repet, dacă n-ar fi fost începutul de pandemie nu mi-aș fi rezervat niciodată timp și pentru asta, deși îmi doream mai demult.

  • am redus drastic timpul petrecut în mediul virtual.

După ce paranoia, frica și multe altele și-au făcut mendrelele cu mine bine de tot în lunile martie, aprilie, mai, iar timpul meu fizic se mutase aproape cu totul în mediul online, pur și simplu am zis stop. Bine, mai există un factor decisiv pentru această hotărâre de-a mea, dar nu îl dezvolt acum. Primul pas, mi-am dezinstalat Facebook și Instagram de pe telefon. Al doilea, mi-am studiat comportamentul. Nu vreți să știți câtă dependență, anxietate, falsă validare, ș.a.m.d. pot da aceste aplicații. Știm cu toții că sunt nocive, dar le folosim în continuare cu succes. De Tik Tok, Snapchat și alte fandoseli inutile m-am ținut departe și nu voi rezona cu ele niciodată. La început m-am amuzat copios de reacțiile mele, inclusiv luatul telefonului în mână și uitatul la el ca curca-n lemne pentru câteva secunde, sau tendința de a apăsa cu degetul locul rămas gol de pe ecran. Apoi… m-am îngrozit și întristat. Nu genul acesta de viață vreau să trăiesc, scrollând la nesfârșit, ruptă de realitatea înconjurătoare, ci una cât se poate de reală, neacaparată aproape în întregime de tehnologie, de false iluzii sau vise legate cu fundiță roșie. Acum am ajuns la performanța ca mai ales în weekenduri să uit complet de el. Credeți-mă, n-am pierdut/ratat absolut nimic, dimpotrivă am avut numai de câștigat. Încă mai am. Din păcate nu pot renunța la Whatsapp și Messenger, comunic acolo cu persoanele importante și dragi mie. În plus, nu m-am călugărit și nici mutat pe-un vârf de munte. Totuși, cel mai probabil, îmi voi promova în continuare blogul și de acum încolo rarisim fotografii de-ale mele pe facebook. Rămâne, din păcate, unul dintre cele mai apreciate canale de promovare.

Există viață după (mulți ani de) facebook și instagram, și încă una mult mai vie și mai bogată, departe de tot zgomotul inutil de aici. Nu neg că are și aspecte pozitive, că întâlnești oameni faini și oportunități dar momentan, eu nu mai rezonez cu așa ceva.

Și ca să vezi ce, dintr-o dată am muuult mai mult timp liber pentru tot ce vreau să fac. Ignoram cu desăvârșire cât de mult timp mă risipeam, nefăcând nimic palpabil.

Așadar, deși pare total aiurea, eu mulțumesc pandemiei pentru lucrurile acestea minunate, dar doar pentru atât.

foto: pixabay.com

 

Fabiola Ion

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns, dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră, dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

8 thoughts on “Pandemia și efectele ei pozitive asupra mea (2)

  1. Ana G.

    Eee, eu mă apucasem de engleză, din același motiv ca tine, dar sunt leneșă și m-am lăsat. Cu mult înainte de pandemie, care văd că ție ți-a fost utilă.

Lasă un răspuns