Regalul vinurilor la Constanţa

poza ionut

Luni seara, în atmosfera caldă şi prietenoasă de la Toscana Constanţa am participat la un eveniment deosebit, Clubul de Vin – ASR,  un eveniment ce se anunţă a fi primul dintr-o serie lungă de astfel de întâlniri. Am participat la un regal al vinurilor, o desfătare a papilelor gustative pentru iubitorii de vin şi nu numai.

Gazda noastră, Ionuţ Radu Făcăleţ, somelier certificat de către Court of Master Sommelier UK, singura şcoală recunoscută la nivel mondial, ne-a introdus în lumea magică a licorii lui Bachus, prezentându-ne numai puţin de 32 vinuri, fiecare cu povestea, aroma şi gustul lui desăvârşit.

poza vin 1

poza vin 2

poza vin 3

poza vin 4

poza vin 5

Am admirat la el pasiunea şi dăruirea cu care a îmbrăţişat această carieră, una deosebit de solicitantă atunci când vrei să fii și ești cel mai bun în domeniu, fiind deja convinsă că va reuşi în tot ce-şi va propune pe viitor pentru că atunci când ai aceste două calităţi, rezultatele nu au cum să nu apară.

Cireaşa de pe tort a fost faptul că ne-a testat cunoştinţele în domeniu, rugându-ne să completăm un chestionar cu 10 întrebări legate de asocierea vinurilor cu mâncarea, de băuturi spirtoase, servirea la masă şi nu în ultimul rând durata preparării unui espresso. Deşi eu am bifat corect 5 din 10, pot spune că de acum încolo voi ţine minte că votca CIROC este produsă din struguri.

Deşi au fost foarte tentante toate vinurile, eu am fost fidelă celor rose.

poya vin 5

Iar din cele prezentate, cel preferat de mine a fost acesta:

IMG_2829

Las în final o poză cu mine şi Cătălina Mitu, o altă blogăriţă constănţeană.

poza eu 1

 

 

foto credit: Cristina Florina Baban, Ionuţ Radu Făcăleţ.

 

Fabiola Ion
Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

12 thoughts on “Regalul vinurilor la Constanţa

  1. O experiență foarte interesantă. Dar și… riscantă! Dacă e să guști din toate sortimentele… pici lat de la atâta degustare! Ce amuzant e numele lui nenea …Făcăleț! 😀 Mai degrabă te duce cu gândul ma bucătărie, la mâncare, dar dacă e priceput la licori, e minunat!

    • Fabiola Ion

      Și nu numai… și la cafea și la mâncare. Este o adevărstă enciclopedie, pe mine m-a uimit cu vastele lui cunoștințe în domeniu. Experiența a fost, într-adevăr, deosebită. 😊

Lasă un răspuns