Fericirea primăiernii

eisblute-2964981_960_720

Nu ştiu ce m-a fericit mai tare de dimineaţă, de cum am deschis ochii. Poate cele -6 grade ce se rânjeau la mine de pe ecranul telefonului, stratul de gheaţă de pe maşină fiindcă a dormit în plină stradă şi nu în garaj sau poate picioarele mele sloi căci pilota a refuzat azi noapte să fie în compania lor.

Aveam toate motivele să încep săptămâna prost da’ nu m-au făcut pe mine banalităţile astea, nu au reuşit să-mi strice shui-ul că feng-ul e oricum de mult dus. Aşa că m-am îmbrăcat voiniceşte ca pentru o expediţie în congelator, mi-am dat un brânci pe scări că la vale, na, întotdeauna e mai uşor şi am ajuns la maşină în pas vioi de frig.

Pe drum mă uitam la primăiarna asta care ne-a băgat în depresie pe toţi. Băi nene, pe lângă faptul că totul e doar alb, gri sau negru în jurul nostru, mai avem şi feţe de înmormântare. Mda, ştiu, lunea e acea zi din săptămână când nimic nu creşte da’ nici nu zâmbeşte. Bine, eu i-am rânjit unui poliţai că nu mă lăsa să fac la stânga pe motiv că trei maşini socializaseră extrem de intim în mijlocul intersecţiei. Cre’că fasolea mea era bine spălată că altfel nu ştiu ce l-a făcut să-mi dea voie să trec pe lângă ele şi să mă duc în stânga mea de treabă.

Totuşi îmi place primăiarna asta… de mor. Mi-au înflorit frumuseţe de zambile la geam, acum le admir cât de criogenate sunt. Am ventilat toate hainele din dotare într-un timp record, cât despre încălţări am sărit în două zile direct din cizme în pantofi ca să revin în forţă în cele mai îmblănite încălţări. Joc păcănele cu centrala termică şi dezvolt o pasiune în a mototoli lenjeria de pat timp de o zi întreagă.

Cum spuneam, mă preafericeşte acest anotimp ceva de speriat, dar eu nu mă las cu una cu două. Bălesc hipnotizată cam juma’ de oră la nişte poze cu destinaţii de vară deşi creierul meu amorţit nu poate concepe cum m-aş putea eu dezbrăca la costum de baie când aici, la mine, sunt grade cu minus. Totuşi imaginaţia mea s-a plimbat deja prin cel puţin trei destinaţii de vis. Şi mă mai preafericesc cu sfânta cafea de dimineaţă făr’de care n-aş putea lega două vorbe inteligibile darămite să le mai şi gândesc.

Bun, dacă eu reuşesc asta, care sunt meteosensibilă rău de tot, de ce naiba nu reuşesc şi alţii ca… mine?

 

foto: pixabay.com

 

Fabiola Ion

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

18 thoughts on “Fericirea primăiernii

  1. La mine nu-i cu alb. Încă. Dar gândeşte-te cum a fost când n-aveai cafea pe motiv de curent lipsă. Atunci puteau fi şi 30 de grade, tot nasol ar fi fost. Fie iarna cât de grea, e mişto cât am cafea.
    Îmi place optimismul tău. Hai că mai e puţin şi va fi full option pe străzile tale, că vin turiştii la mare, soare, în slip nisip… din astea, de sezon estival 😀

  2. Eu am o amintire, copil fiind, cum mă strecuram printre mormane de zăpadă în aprilie. E adevărat, nu la Constanța, ci un pic mai la nord dar nu foarte departe. Așa că puneți deoparte depresiile pentru vremuri mai grele, că nici dracii nu sunt chiar negrii și nici îngerii de-un alb imaculat! Suntem în martie! 🙂

  3. Ne-a cam zăpăcit vremea asta, de nu mai știm cum să o luăm. La intrarea în casă. haine goase și de primăvară, pantofi, alături de cizme. Scoatem capul pe fereastră și hotărâm ce alegem. În fiecare zi… altfel! Iari au fost peste 20 de grade!!! Azi e frig și plouă. Taman de Florii! Știi cum se zice cu ziua de Florii..
    Numai bine și o zi veselă! 🙂

Lasă un răspuns