Cea mai mișto seară

frog-1672887_960_720Vineri seara. Cea mai mișto seară din toată săptămâna. Visez la ea încă din timpul zilei, mă văd tolănită-n canapea, cu ochii lipiți de-un film pe care mă strădui să-l văd de ceva vreme, cu floricele-n dinți și-o gură de bere.

E început de weekend, savurez cu voluptate ideea asta de relaxare, mai ales că primesc și-un bonus, a doua zi mă pot trezi când vrea mușchiu’ amantului meu. Mă rog, cel puțin teoretic.

Și cum treaba merge strună, bagi bumbac și iese lână, nu mă abat de la planul meu dumnezeiesc și intru în acțiunea filmului, a scosului aleator de plombe și a sorbitului fără zgomot din paharul de bere.

Sunt foarte absorbită de ceea ce fac și când încep și io să dau apă la șoareci cu simț de răspundere (berea aia trebuie eliminată cumva), empatizând total cu ghinionul personajului principal, apare fic-mea aproape desfigurată informându-mă de un nou sfârşit al lumii.

– Mami, mi-am pierdut telefonu’, nu-l mai găsesc.

Serios? Fix acum? În casă? Când înţelesei şi io cum e cu dilemele existenţiale ale altora? Când aproape terminasem berea de băut şi de eliminat? Când floricelele se aranjau şnur în stomac? Moment perfect ţi-ai găsit, n-am ce zice. Mă ridic cu-n chef nebun și încerc să readuc zâmbetul pe buzele buburuzei. Copchilu’ și-a pierdut telefonu’ prin casă, cel puțin așa a declarat,’ deci e chestiune de câteva minute ca să găsesc acu’-n ogradă.

Numai că acu’ se încăpăţânează să-mi înţepe retina ca să pot şi eu să văd cum naiba reuşesc unii să-şi rezolve problemele în doar douăzeci de minute (de film). Căutarea se complică fiindcă, ghici ce, telefonul e mut. Mute mood. Detector de metale nu deţin, mama Omida nu sunt, istoricul plimbării telefonului prin casă l-am parcurs deja de vreo trei ori. O oră şi jumătate de genoflexiuni, târâş pe coate, elongaţii şi întinderi de gâţii mă-sii de treabă consider că e super suficient pentru activitatea mea cardio de seară care se dorea una de oftat din toţi rărunchii.

Renunţ la căutat, revin la oftat şi realizez că tocmai se preconizează o revoluţie prin casă. Deci, dublu oftat. Ce să zic, seara mea pe care o preconizam mirobolantă nu s-a dezminţit. A avut grijă Murphy de asta şi împieliţatu’ de telefon care nu se dă găsit.

Nouăşpe ore mai târziu, o casă şi-un gunoi luat la puricat la milimetru, minunea se înfăptuieşte şi găsim motivul intrării în depresie al fiică-mii.

Acumulase trei sute de mesaje, nu mai puţin de douăşcinci de apeluri iar bateria rezistase eroic. Am înţeles perfect drama ei, nu te poţi pune cu socializarea asta virtuală făr’ de care nu poţi respira.

Cine-a spus că weekend-ul e pentru relaxare nu ştie că niciodată, da’ niciodată nu trebuie să-ţi propui să vezi un film cap-coadă. Am zis!

 

foto: pixabay.com

 

 

 

Fabiola Ion
Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

12 thoughts on “Cea mai mișto seară

  • Fabiola Ion

   Bineînțeles că telefonu’ e de vină. 😁 Da’ al tău măcar suna, pe când al ei… concluzia: ce atâta bere, floricele, film și lacrimi… o viață am, și aia să fie simplă? 😂😂

 1. O seara perfecta de vineri. Ce, aveai alte planuri 😄?! Asa te menții supla si la corp si la minte.
  Ai mei niciodata nu isi rătăcesc telefonul. Eu in schimb, ma trec căldurile… De multe ori. Si nu pentru ca sunt ultra conectata sau căutată. Ci ca il iubesc si nu ma pot vedea fara el 😜.

  • Fabiola Ion

   Este extensia naturală a mâinilor, nu?? Așa e cel puțin la mine, mai ales de când cu blogul. Mda, am rezolvat și cea mai mișto seară. 😁

Lasă un răspuns