Despre vacanţe

aircraft-1362586_960_720Când spun vacanţă spun pauză. Pauză de la tot. De la rutina şi sarcinile zilnice care pot deveni înnebunitoare uneori, de la ritmul alert în care ne trăim viaţa, de la gândurile şi proiectele nerealizate sau în curs de derulare, de la griji, temeri, speranţe sau vise. Cînd spun vacanţe, spun de fapt bucăţi din viaţa noastră la care ne întoarcem cu gândul ori de câte ori ni se face dor de imagini, întâmplări şi emoţii care ne-au încălzit sufletul la un moment dat.

M-am întors de curând dintr-o vacanţă, de fapt dintr-un loc care a reprezentat mult timp doar un vis şi care mi-a întrecut aşteptările prin frumuseţea şi farmecul aparte pe care l-am simţit imediat ce paşii mi-au fost călăuziţi fie pe piatra cubică din oraş, fie pe nisipul fin scăldat de apa rece a oceanului sau pe cărări de munte. Deşi oboseala şi distanţa şi-au spus de multe ori cuvântul (am ajuns de partea cealaltă a continentului şi puţine au fost clipele de nefăcut nimic), am avut parte de alt fel de relaxare. O relaxare a sufletului. A simţurilor.

Am râs mai mult, am ţinut de mână mai mult, am privit în ochi mai mult, am zâmbit soarelui mai mult iar el m-a răsplătit din plin însoţindu-mă pe toată durata sejurului. Preţ de câteva zile am admirat, am inspirat vitalitate, linişte, armonie, am reflectat asupra unor gânduri şi a faptului că sunt atât de binecuvântată. Timpul s-a metamorfozat, nici acum nu ştiu dacă s-a dilatat sau oprit din cursa lui nebună, ştiu doar că şi-a pus amprenta într-un mod unic, irepetabil. Cei care mă cunosc poate vor spune că a fost o vacanţă ca oricare alta, o vacanță normală din lungul șir al vacanțelor în familie, una căreia să-i spun am bifat-o și pe asta. 

Pentru mine a fost mai specială și nu neapărat prin prisma destinației, ci prin felul cum m-a făcut să mă simt, să mă deconectez și să-mi încarc bateriile pentru centrifuga asta numită viață. Și poate cel mai important, să-mi mai împlinesc un vis. În urmă cu mai bine de cinci ani doar îmi imaginam cum ar fi să ajung aici, acum pot să vorbesc de cât de minunată a fost această experiență.

Venind după o perioadă mai agitată și mai stresantă din viața mea, vacanța asta a venit ca o gură proaspătă de oxigen și poate că și ăsta e motivul pentru care am perceput-o astfel. Lucru’ ăsta nu mi-a zdruncinat convingerea că vacanțele își au rostul lor bine stabilit, indiferent unde sunt făcute și că noi, oamenii, nu suntem roboți oricât de mult ne-am umfla în pene și am crede că funcţionăm ca un ceas elveţian tot timpul. Ele TREBUIE să existe în viaţa fiecăruia, să nu fie un lux pentru mulţi dintre noi, să fie cât mai dese posibil fiindcă viaţa înseamnă mai mult decât job, casă sau îndatoriri zilnice.

Se spune despre vacanţe că ne fac fericiţi. Pe mine mă împlinesc fiindcă atunci îmi dau voie să mă bucur de viaţă prin toţi porii mei.

 

foto: pixabay.com

Fabiola Ion

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

13 thoughts on “Despre vacanţe

  • Fabiola Ion

   Da, chiar sunt. Am trișat puțin, am luat fetele de școală ceva mai devreme deși știam că vor avea două săptămâni libere. Așa am prins bilete de avion. Vara sunt cu atât mai binevenite vacanțele. 😊

 1. Uite cum ne-am potrivit (pricopsit) fiecare cu câte o vacanţă, în acelaşi timp! Doar că a mea nu a fost planificată.
  Să ai parte numai de amintiri frumoase şi alte vacanţe, cel puţin la fel de frumoase! 🙂

 2. em

  Bine ai revenit. Îmi lipsești! Unde ai fost? Și eu ador vacanțele, indiferent unde se petrec. Mă bucur așa de mult pentru tine ca a fost pentru sufletul tău. 🙂

Lasă un răspuns