Aniversăm emoții?

IMG_1902De data aceasta încep cu o întrebare. De ce naiba ne trebuie o zi anume din an să sărbătorim, aniversăm, bem, chefuim sau ce-l pocnește inspirația pe fiecare, o emoție, un sentiment, o trăire sufletească pozitivă?

Înșir mai jos câteva zile:

13 ianuarie – Ziua Internațională a Îndeplinirii Visurilor

21 ianuarie – Ziua Internațională a Îmbrățișărilor (că de-aci mi-a venit ideea)

8 februarie – Ziua Internațională a Râsului

14 februarie – Ziua Internațională a Îndrăgostiților

20 martie – Ziua Internațională a Fericirii

13 mai – Ziua Internațională a Dorului (din 2015 și doar în România)

1 iunie – Ziua „Zi ceva drăguț”

30 iulie – Ziua Internațională a Prieteniei

25 august – Ziua Internațională a Sărutului

7 octombrie – Ziua Internațională a Zâmbetului

4 noiembrie – Ziua Internațională a Bunului Simț

16 noiembrie – Ziua Internațională a Toleranței

Nu suntem oameni doar într-o zi anume, nu simțim doar de la 5 la 7 seara un sentiment, nu suntem prieteni în adevăratul sens al cuvântului cu cineva doar într-o marți și cu siguranță nu suntem toleranți doar trei luni pe an. Să zâmbim, să fim bine crescuți, să fim amabili cu cineva complet străin, să fim fericiți fiindcă avem în viața noastră cel puțin trei motive serioase pentru asta, să iubim, să ne îmbrățișăm zilnic cu cei dragi, să îi sărutăm și multe alte aspecte pozitive din viața noastră ar trebui exersate zilnic.

Aceasta cred eu e rețeta unei vieți împlinite și echilibrate, ca să nu spun fericite, nu doar pe bucăți, pe sărite, sau când ne arde buza mai tare.

Eu una n-am nevoie de nicio zi anume pentru a-mi celebra emoțiile și sentimentele, de oricare fel ar fi. Motiv pentru care nu voi (mai) elogia astfel de zile. De zâmbit, de exemplu, îmi tot arăt fasolea de câteva zile din cauza frigului, de râs îmi este imposibil să nu râd, mai ales de mine, de tolerat chiar prea mult o fac, mai ales când văd șoferi care-și aruncă propriile gunoaie pe geam și lista ar putea deveni interminabilă.

Iar cu o floare nu se face primăvară oricât ne-am da rotunzi. Nu-i mai bine să ne celebrăm, pe noi ca oameni, în fiecare zi?

foto: pixabay.com

 

 

Fabiola Ion

Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

15 thoughts on “Aniversăm emoții?

  • Fabiola Ion

   Acum mi-am amintit, parcă era ceva de ziua dorului. Da, e fără de sens celebrarea asta. Da na’, trebuie să treacă apă pe gârlă ca să realizez asta. 😁

 1. Pe unele nici nu le știam, iar altele le-am uitat. Semn că nici eu nu le sărbătoresc, decât atunci când se ivește ocazia unei îmbrățișări, unui sărut, a unei declarații de dragoste ( o fi și o astfel de zi?). Indiferent în ce dată pică. 😉

 2. Sunt de acord cu tine! Ele nu trebuie celebrate doar într-o zi anume dar poate nu e chiar rău că au o zi a lor, pentru cei care nu le practică zilnic. Pe ideea „hai, fă, să te îmbrăţişez şi io că cică azi îi zâua îmbrăţişărilor”. 😀

 3. Christian

  Cum ar fi viata noastra fara niciun rasarit de soare, fara niciun apus, fara nicio bolta instelata, fara glasul picaturilor de ploaie in soapta noptii, fara dansul fulgilor de nea, fara surasul florilor de mai, fara susurul izvoarelor, fara concertul pasarelelor, fara leganatul frunzei ruginii purtata de adierea toamnei, fara raza mangaietoare a lunii pline ce invaluie in visare indragostitii imbratisati?…
  Ce sarbatori mai frumoase mai putem savura?… 🙂

  • Fabiola Ion

   Ar fi tristă, searbădă și fără gust. Dar… eu tocmai asta zic, că nu ne trebuie o zi anume ca să celebrăm viața în toată splendoarea ei. Fiecare e zi e importantă și plină de toate emoțiile pozitive, asta dacă suntem conștienți de ele. Eu cred că aniversările astea sunt doar pentru cei care efectiv uită, uneori nu din vina lor ci din vina iureșului vieții trăite.

 4. Christian

  Aniversarile si sarbatorile de tot felul, sunt un pretins prilej de a face un cadou, de a oferi un sarut, o imbratisare, o urare dintre multele deja „predefinite” , ca un fel de „nou inceput”. Adica lasa loc prea multor formalitati de care suntem constienti cu totii. Cotidianul implica multe obligatii sociale, iar sarbatorile ne mai amintesc si de suflet. Diferitele stari morale nu ne permit o continuitate. Din pacate.

  • Fabiola Ion

   Uite, eu percep o aniversare la împlinirea unor ani sau a unui eveniment. Altfel, nu-mi trebuie o zi anume să plesnesc de râs sau să îmbrățișez pe cineva drag.

Lasă un răspuns