Căldură am vrut, căldură e!

sun-69228_960_720

După cum aţi observat sau poate nu şi-atunci m-am scos, am cam tras chiulul de p-aici. De fapt, am tras chiulu’ bini di tăt fiindcă… pentru că… deoarece… căldură mare, mon cher!

Da, exact, căldura asta mi-a topit inspiraţia, cheful, plăcerea de a scrie. Mi-a atrofiat aproape de tot neuronu’, l-a băgat la relanti, la dus sub umbreluţă la plajă, l-a înmuiat în apa mării, l-a pus să joace tontoroiu’ la 7 dimineaţa sau în miez de noapte, degeaba i-am administrat eu un frappe cu multă gheaţă sau cafea peste cafea, el nimic, mort în front că la datorie nu. Şi nici n-a plecat în concediu cu tot cu stăpâna lui, măcar să ştie şi el o treabă.

Darrr… deşi căldura asta topeşte pe toată lumea, mie-mi place. Şi în fiecare zi îmi pare rău că e pe ducă, puţin câte puţin şi iar mă aşteaptă o perioadă luunggăă de înşoşonit, înfulărit, încruntări multe şi dese, cheia marilor proteste.

De ce iubesc eu vara?

Pentruu căăă….

– bălesc numai când mă gândesc la porumb copt și vinete.

– frappeee, mult frappeee… trebuie să fie afară treijdăgrade ca să-l pot savura. Hai fie, şi mai puţin, dar pe la 9 grade cu siguranţă nu.

-(d)rac copt, ars, prăjit la soare. Adică io.

– cele mai frumos răsărit şi apus de soare. Oi mai vedea şi altele da’ mă-ndoiesc că vara.

– o lună perfectă, mare şi rotundă.

– fărăăă teme. Daaa, relaxare maximăăă. Cum care teme? Alea zilnice, când trebuie să-ţi explici cum pana mea explici o integrală unui copil de clasa a doua, sau să-i explici privindu-i ochii mari și plini de încredere în forțele tale, cum naiba se mai face un elefant dintr-un băţ, un tub reciclabil de la hârtia de wc şi mult sclipici, mărţăşoare şi alte lucruri de fineţe, dexteriate ş-un car de nervi şi răbdare.

– verde, mult verde, peste tot verde. Bine, mai puţin în parcurile în care s-au plantat pomi de enjdămii de euroi pe hârtie şi n-au văzut săracii un strop de apă, nici de la D-zeu, nici de la cei care efectiv sunt plătiți pentru asta.

– greieri. Mno, fiecare cu stolul lui de zburătoare la cap da’ mie-mi place să aud seara târziu cum țin ei concerte. Și ai naibii, numai vara îi apucă.

– picioare despuiate dar mai ales calde. Iarna e un coșmar, al meu și al multor femei, sindromul picioarelor reci spre aisberguri e deja știut.

– mi-ar plăcea să zic că mai mult somn, da’ vara asta până acum n-am prea avut parte de el.

Am enumerat câteva motive, aș mai avea cel puțin încă p-atâtea de expus dar cum spuneam la început, neuronu’ meu și-a pierdut antrenamentu’. Și fiind încă foarte cald, îl mai las să-și facă de cap. Într-un târziu și-o reveni el.

foto: pixabay.com

 

Fabiola Ion
Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

31 thoughts on “Căldură am vrut, căldură e!

 1. Hai, măi! Voi aţi fost sub cod nuştiu ceculoare de caniculă şi e de bine? Îţi place? No, să fie vara lungăăăă, atunci. Bine că ai dat şi exemplele alea că aşa mi-am mai revenit şi eu. Şi mi-am amintit că n-am mâncat porumb anu’ ăsta.

 2. Daaa!Si mie imi place vara.Imi place inghetata(desi mananc si iarna),imi place cerul senin,imi place caldura si marea.Si nu imi plac codurile dar….imi place cand e cald si bine.

  • Fabiola Ion

   Dacă-ți zic că habar n-am avut de cod de caniculă, mă crezi? Am văzut și eu că e mai cald dar… N-avui vreme de analiză de context. :)))

 3. Io rac leșinat, abia aștept să se facă răcoare. Simt că mi se scurge pielea :)) De porumb sunt sătulă, fiert, copt, nu-mi mai trebui. Cât despre apusuri, eu zic că alea de toamnă sunt cele mai mișto 😛 Lăsând gluma la o parte, mi se pare că nu am loc să respir, nu mai pot, măcar o ploicică mică …

 4. Pe aici am scăpat de toropeală și mă bucur de ploi răcoritoare, la fel cum fac și grădinile ce dădeau să se usuce. Eheee, dacă aș fi avut marea aproape, poate că și eu gândeam ca tine. 🙂

 5. Aseara, dupa ce ti-am raspuns, cand sa postez… cucu! Cica eroare, auzi! Serverul era de negasit. Ala a fost momentul in care mi s-a dus si ultimul neuron valid. In clipa asta, nu-mi mai place vara deloc, mi s-au prajit creierii. Daca ploua azi, asa cum ne-au promis astia, poate o sa trec la sentimente mai bune. 😉 Chef si inspiratie nu mai am nici eu, doar transpiratie… 🙂

 6. potecuța e numai cu gândul la mâncare. ba zeamă de salată de roșii, ba hamsii, acum na, porumb. noi tratăm probleme serioase, cum ar fi sloiul de la picioare…. na na na na!

Lasă un răspuns