Să se strice, da’ nu în fiecare zi!

angry-33059_960_720

Săptămâna aceasta, cel puţin până acum, a funcţionat la mine pe principiul „în fiecare zi trebuie să se strice câte ceva”. Azi e joi, abia aştept ziua de mâine să văd ce mi se mai strică. Cheful de muncă, cu siguranţă, dar asta e altceva.

Luni, ca de început de săptămână, ca să-ncep şi io ca tot omu’ bine, i se strică digestia buburuzei mici, în sensul că trebuie să cumpăr laxative ca să iasă afară. Da, ştiu, vara e sezonul indigestiilor, al toxiinfecţiilor alimentare, e sezonul declaraţiilor de amor tronului din dotare sau redactării testamentelor tot acolo, noi ne scremem la propriu să scoatem ceva. Într-un final reuşim, cu chiu cu vai şi ceva de aoleu. Parc-am invocat nu chiar ortodox şi nişte sfinţi.

Marţi, se strică bateria de la maşină. Adică moare sub capotă, şi-a trăit traiul doi ani, s-a plictisit de maşina mea, a băgat divorţ. Fericirea mea e că s-a-ntâmplat acasă, nu în trafic. Am întârziat la serviciu dar am scăpat de un făcut picioru’ frumos la prima oră a dimineţii. Şi de ceva bani din buzunar, neplanificaţi.

Miercuri, se strică netul şi telefonul fix şi-mi strică mie planurile de a funcţiona normal la locul de muncă. Greşit, se strică de fapt cheful de a munci al celor de la UPC, de la căldură le e lene să opereze plăţile la zi, mai uşor e să taie macaroana clientului şi să-l lase cu dinţii rânjiţi la telefonul fix care refuză să-şi facă treaba, pe motiv că n-a plătit.

Miercuri bis, că e prea puţin, doar e mijlocul săptămânii, mi se strică mie memoria. Trebuia să-i fac buburuzei mari o radiografie dentară de ceva vreme, am lăsat-o pe ultima sută de metri, dar mă mobilizez să fiu la acolo la ora 9, să fiu prima, în maxim zece minute să fiu gata. Mda, mi se strică automat falca când îmi pică-n asfalt, la vederea mulţimii de oameni de la recepţia clinicii. Alea zece minute sunt istorie. Bonus, mi se strică sandaua dreaptă (pe româneşte, rămân desculţă), da’ nu contează, am mai şofat eu aşa.

Oauu, azi e joi. Hmmm, nimic nu mi s-a stricat până acum? Ba daaa, doar aşa… o ţâră telefonul. Extensia mâinii mele, prin rotaţie, dreapta sau stânga. Nu mai afişează toate mesajele, uită să se mai deschidă, se blochează, eee, chestii d-astea minore. Şi ziua nu s-a terminat.

Mâine e vineri, nici nu vreau să mă gândesc. Adică Murphy n-are cum să stea degeaba, trebuie el să-şi facă treaba. Altfel, n-ar fi săptămâna cu „stricăciuni” completă.

foto: pixabay.com

Fabiola Ion
Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

12 thoughts on “Să se strice, da’ nu în fiecare zi!

  1. Văleuu! Gata, potoleşte-te, nu mai invoca zeul stricăciunilor că ai primit destul în sensul ăsta. Azi, mâine şi încă vreo trei luni, lasă aşa, fără stricăciuni. Pe urmă, hai, mai ai voie la una, maxim două.

  2. Sunt convinsa ca nu trebuie decat sa intru aici ca sa te fac sa-ti amintesti ce frumoasa e, de fapt, viata ta. 😀 Ma stii doar, sunt mama ghinioanelor, da’ nu ma las. Evident, si eu am avut o saptamana crunta… Nu stiu ce se intampla cu astrele astea, ca si eu am telefonul in coma. Hai, ca numa’ maine nu-i poimaine si e weekend!

    • fabiola

      Da, se pare că astrele s-au aliniat așa pentru mai mulți „norocoși”. Da’ eu n-am cum să nu mă amuz. Weekendul va fi liniștit. Trebuie! :)))

  3. Prefer sa nu mi-amintesc de astfel de saptamani ca am fi la concurenta. Sper, insa, ca ai trecut cu bine peste ziua de azi. Maine nu va veni niciun zeu al stricaciunilor, stiu eu…sigur!

Lasă un răspuns