Poza de profil, marea taină

hqdefault

Grădina lui Facebook este plină de inspiraţiune pentru foarte multe lucruri şi cum păreroloaga de mine nu poate să nu-şi exprime şi ea o idee sau mai multe, azi mă leg de poza de profil care în opinia multora ea e cea mai reprezentativă.

De fapt ce vreau io să spun este faptul că mie una nu-mi spune nimic. Sunt o insensibilă, o incultă, habar n-am să apreciez ochii de-un albastru perfect al nu-ştu’-cui artist celebru sau cosiţele-n vânt ale vreunei Ilene Sânziene. Ha, mi-adusei aminte subit de Buruiană. Ştiti voi care.

Dacă frumuseţile astea răvăşitoare distribuie poptămăşisme adânci, fluturaşi, iconiţe plângăcioase, Vijelii cântăcioase, nivelul ţâşpe din jocul zilei la care ei au ajuns sau îmi transmit mesaje duioase gen „Bună, K fc?” (apropo, nu mă dau în vânt după KFC, dar asta e altă… mâncare) sau „Buna, crezi K fac mist-o?” îmi dau seama că iar am dat-o în „samariteanca fraieră” sau încă nu mi-am băut cafeaua ca să-mi funcţioneze şi mie neuronii normal. Ăia puţini care au mai rămas în viaţă. Şi da, sunt rea şi crudă, sunt fiţoasă şi-arţăgoasă, mă cred buricul pământului. Csf, n-am csf!! Toane de femeie.

În schimb, dacă am oameni în listă cu pălării, mâţe, crenguţe, armăsari pur-sânge, ceapă verde, cruci, lăptuci, păpădii, cascade urlătoare sau nu, chitară sau ţambal ca poză de profil şi wow (da, am ajuns să zic aşa), scriu corect, distribuie lucruri inteligente sau umor de calitate, ei bine, ei nu m-au pierdut pe drum. Când zic că scriu corect, nu sunt madam scamă să mă leg de o virgulă pusă aiurea sau o literă lipsă sau în plus. Că nici eu nu-s absolventă de litere şi ştiu ce greşeli făceam. Sau mai fac.

Unii dintre ei sunt bloggeri, oameni chiar mişto, preferă anonimatul iar eu chiar nu mi-am pus întrebarea întrebăcioasă de ce spanac aleg oamenii ăştia să nu-şi arate moaca publicului larg. Fiecare cu motivele lui. Şi spun asta din proprie experienţă, fiindcă şi eu am ales să scriu aşa, timp de un an de zile. Fără nume, fără poză. Dar asta nu m-a împiedicat să am feedback pozitiv sau să mă fac înţeleasă.

Mno, să nu vă mai ţin din treabă sau relaxare, concluzia mea e următoarea. O poză e doar o poză. Nu spune absolut nimic despre cine e cel din spatele ei. Oricât de artistic ar fi ea făcută sau fotoşopată. Uneori nici nu aparţine celui în cauză. Faptele sunt cele care vorbesc. Şi nici acelea întotdeauna.

 

 

Fabiola Ion

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

41 thoughts on “Poza de profil, marea taină

 1. Initial, eu am vrut sa-mi pun o poza cu mine in slapi , cu burta goala si cu o bere in vant :)) apoi, m-am razgandit si mi-am altoit o poza cu barba si palarie, cu ochelari si fandoseala de incepator in ale scrierii . Dupa care, mi-a mai venit mintea la cap si mi-am pus moaca normala de obisnuti al vietii . De-ale vietii figuri :)))

  • fabiola

   Da, dar asta nu a demonstrat nimic. Tot vorbele tale au rămas reprezentative, nu? Eu am avut o poză cu un mesaj care mă reprezintă, este în continuare pe pagină, la poza de profil „Every day is another chance to make your dreams come true.”

 2. perfect de acord cu tine. există și excepțiile. adică oamenii aceia care au și poză frumoasă/interesantă la profil și sunt și inteligenți, plin de umor și modești. așa, ca mine! 😀

  • fabiola

   Tu mă cunoști și în real și sper că ai văzut că nu am ascuns mai nimic. Decât viața mea privată care o țin pentru mine. Că fac bine, că fac rău, nu am pretins că sunt altcineva. Dar nici nu arunc cu pietre în oameni fără chip. 😊

 3. Copilita care uda o floare e destul de simpatica? A fost desenata de fata unei bloggerite in urma cu niste ani, iar eu mi-am permis sa o cer si sa o folosesc. :p
  Cand mi-am deschis cont pe fb mi s-a parut ca poza cea mai potrivita pentru profilul meu este cea a lui Fabrizio Moro, unul dintre cantaretii pe care ii iubesc. Din cauza numelui si a pozei, multa lume a crezut vreme indelungata ca sunt barbat. :)))))

  • fabiola

   :))))) ce tare! E super poza ta, mai ales că are o așa poveste frumoasă. Dar știi foarte bine că eu mă ghidez după ce scrie și distribuie fiecare. Altfel, n-am cum să fac diferențe, mai ales când nu cunosc și în real. 😊

  • fabiola

   Și asta e adevărat. O poză făcută de un profesionist atrage doritori de vorbărie inutilă. Lăsând asta la o parte, sunt oameni și oameni. Cu alte cuvinte, mai bine e fiecare cum simte. Poți fi om și cu poză, și fără. Părerea mea.

 4. Ca sa fiu sincera, eu poza asta mi-am pus-o dintr-o greseala. Aveam una cu un melc si mi s-a parut ca aia prea ma reprezenta… 😀 Si ca sa fiu si mai sincera, p-asta nici nu cred ca mai nimeresc s-o schimb. Da’ zi tu, ca ma cunosti, nu-i asa ca in realitate sunt mult mai frumoasa si mai desteapta decat par pe-aici? D

  • fabiola

   Ahahahaha…. tu ești în realitate și mai și. Mai ales diplomată. Iar poza… ia zi, la ce te uitai așa zâmbilici în sus? Melcu’ l-am prins și io. M-am uitat mai întâi în diagonală să înțeleg ce e. 😜

  • fabiola

   Eu am fost în ambele situații. Dar din ce-am văzut, asta a fost concluzia mea. O poză, indiferent de care e nu spune nimic. Mulțumesc pentru părere. 😊

 5. Au unii așa un umor teribil cu pozele alese pentru profil. Dar nu-i niciun bai, aici, în mediul virtual, fiecare poate să fie cine vrea și nimeni nu se supără. 😀

  • Fabiola Ion

   Da, până la urmă fiecare face ce vrea. Dar mulți nu au poză personală și sunt niște oameni tare faini. Există și reversul medaliei, bineînțeles.

Lasă un răspuns