Miracolul din Tekir, premieră de gală la Constanța

image

Filmul românesc Miracolul din Tekir a ajuns și la Constanța, premiera lui fiind ieri seară. Am fost invitată de către Diana căreia îi mulțumesc și pe această cale și ca atare m-am prezentat frumușel la eveniment. Am avut ocazia s-o văd dar și să o aud pe actrița constănțeană în rolul principal Dorotheea Petre și pe regizoarea Ruxandra Zenide.

Nu, nu voi face recenzie la film, consider că sunt multe alte persoane mult mai avizate ca mine pentru acest lucru, Sf. Gugăl ne vine în ajutor dacă vrem, vreau în schimb să pun pe tapet alte aspecte, ale evenimentului în sine.

Totuși, despre film aș spune că deși se dorește a fi o metaforă, se găsesc destui cârcotași care să afirme că filmul e o mare gogomănie. Mă bucur că filmul face subtil sau direct, pentru noi constănțenii avizați, trimitere la binecunoscutele efecte terapeutice ale nămolului de la Techirghiol, produs 100% românesc cu care ar trebui să ne mândrim. Ca multe alte lucruri de succes patentate și brevetate. De exemplu, magiunul de Topoloveni. (Asta că mi-e poftă de ceva dulce în momentul ăsta.)

Felicit organizatorii pentru modul în care am fost primiți, pentru monstra de nămol frumos înbuteliată și oferită pe post de mărțișor dar și  pentru florile oferite doamnelor și domnișoarelor la intrarea în sală. 

image

Ce n-am înțeles eu pe durata filmului, atât cât am văzut din el fiindcă am plecat cu aproape jumătate de oră mai devreme, a fost lipsa de interes a unor invitați. Repet, invitați. A fost atât de fățișă încât au butonat telefonul pentru diverse conversații cam tot timpul. Cu siguranță, le-a captivat atenția mult mai mult decât proiecția de pe ecran. Ce să fac, am fost tare ghinionistă, am avut loc în penultimul rând al sălii. Am putut să „admir” telefoniada luminată.

Și eu am butonat telefonul pentru a răspunde la două mesaje. Scurt și la obiect. Dar pentru adevărate chat-uri sigur nu era nevoie să vin la film. Poate că altor persoane chiar le-ar fi plăcut să vadă filmul. Știu, e film românesc, nu a avut nume extra-mega-hiper-cunoscute, nu a avut scene amețitor de fierbinți de amor sau efecte speciale nemaiîntâlnite, dar… 

Eu dau o șansă filmului românesc și cred că n-ar trebui ocolit sau mai rău, ignorat în timpul derulării lui. Avem actori talentați, avem peisaje mirifice, avem subiecte de inspirație din belșug, de ce să nu ne dăm credit tocmai nouă?

Eu zic să mergeți să-l vedeți, mai ales constănțenii, e plăcut să vezi un film din perspectiva peisajelor și locurilor atât de familiare, fiind filmat cu precădere în Constanța, Năvodari, Techirghiol, Măgura.

În rest, fiecare e liber să aleagă ce film vrea să vizioneze. Sau cum. Sau unde. 

foto 1: hotnews.ro

 

 

 

 

Fabiola Ion

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

10 thoughts on “Miracolul din Tekir, premieră de gală la Constanța

  1. E de luat in seama filmul . nu sunt din Constanta , dar o sa-l urmaresc cand o sa apara pe la noi . si cum se apropie incet incet varsta la care o sa ma bucure un namol adevarat , cred ca filmul o sa-mi ofere si perspective nebanuite asupra beneficiilor avute asupra organismul batran , batran , of, of , deja ma doare spatele :))

Lasă un răspuns