Negociere

image

Eu și buburuza mare negociem folosirea unui bun material. Dar știți cum? Așa, la sânge. La oră, minut, secundă. Nici una nici cealaltă nu respectă termenii, amândouă dorim prelungirea timpului.

Normal, fiecare face lucruri deosebit de importante. E vorba de o tabletă. Eu scriu pe blog, ea se joacă. Eu mai văd câte un film, ea se documentează. Eu pe facebook, ea… tot pe facebook.

Recunosc, are argumente solide la negociere.

Eu îi spun Uite, mai am un minut și termin! ea zice Nu, tu poți să stai și până la doișpe noaptea, eu mă culc devreme!

Eu îi spun Uite, mai am poza de adăugat și promit că ți-o dau imediat! ea zice Juma’ de oră înseamnă la tine imediat? Deh, mă decid greu când e vorba de ales imagini.

Eu îi spun Citesc un articol, în trei minute e a ta! replica insurmontabilă vine ca un fulger Citești vreo carte, cumva?

Eu îi spun Verific doar statisticile, iar pe facebook văd doar notificările! ea mă somează imediat Cât îți ia să apeși pe două butoane? (Vinovată iar, eram pierdută prin stufărișul facebook-ului.)

Ultima oară când o tot trimiteam să facă diverse lucruri, doar-doar o să-mi prelungesc timpul vine la mine, se proțăpește în ușă și-mi recită:

Acum stau și mă gândesc

Oare tableta o s-o primesc?

Încă o noapte nedormită

Dorința mea încă nu e împlinită.

Asta a fost lovitura de grație. Eu n-aș fi fost așa ingenioasă, încât să mă apuc de poezie. Chiar și pentru o cauză nobilă.

foto: centrudeparenting.ro

 

Fabiola Ion

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns, dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră, dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

20 thoughts on “Negociere

  1. Ha, ha! E tare puștoaica. Să te ții de-acum înainte, căci e clar că e o luptătoare de temut, care nu se lasă cu una cu două. Eu mă uit la „gogoșica” mea că a învățat să ridice tonul atunci când nu-i convine ceva și vrea să fie ca ea. Noroc că tati e „telefant” mare și o mai potolește cu statura lui, dar când o mai crește, nu știu dacă o s-o mai impresioneze. Cel mai bine ar fi să mai luați o tabletă, ca să fie pace și bucurie în casă! Păi nu?
    O seară frumoasă la toată echipa voastră! 🙂

  2. Sa zic multumesc ca la noi este fiecare cu ale lui.Eu nu am avut curaj sa stau la mana copilului asa ca ea are laptop si tableta separat.Eu nu am tableta.Folosesc doar laptop.Trebuie sa iei masuri ca altfel o sa ajungi la momentul la care tu nu o sa mai acces. 🙂

Lasă un răspuns