Mintea mea…

image

Fiindcă tot spuneam că buburuzele au talent în a mă-ncuia în replici sau mai bine zis în a mă lăsa fără, uite aici un exemplu nou-nouț.

Protagonistă, buburuza mică. Mâncam noi liniștite și pe-ndelete sfânta ciorbică de prânz, fiecare cu gândurile ei, când dinții mei se hotărăsc să se-ncleșteze pe lingură. 

Mami, ce înseamnă f*t?

Bag cleștele, scot lingura din gură și încerc o variantă academico-elaborato-științifico-explicativă a cuvântului cu pricina. Buburuza rămâne cam cu gura căscată. Mda, cred c-am fost prea explicită. Da’ măcar știu o treabă. N-am mințit-o și nici n-am denaturat adevărul.

Figura ei totuși îmi spune că e ceva în neregulă.  Mai mult ca sigur că n-a înțeles nimic, gândește creierul meu în timp ce-mi încolțește o întrebare. Pe care o rostesc cu voce tare.

Auzi, dar unde ai auzit tu cuvântul ăsta?

Deja aveam o bănuială, dar răspunsul ei m-a terminat. Parcă mă lovise cu leuca-n cap.

Am citit în cartea de engleză „foot-ball”. Și știam că „ball” înseamnă minge.

foto: tweenpossible.com

Fabiola Ion
Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

41 thoughts on “Mintea mea…

 1. data viitoaresa sa stii sa incepi direct cu intrebarea unde ai auzit :). pe mn m a intrebat ce inseamna vagin. am intrebat unde a auzit.fix la reclama tv la nustiu ce produs…

 2. Dupa o noapte furtunoasa in care nu am inchis un ochi, o zi in care am baut nshpe cafele sa nu adorm pe tastatura, am ras cu toata puterea.Sunteti totale fetelor ! Va pup tare 🙂

 3. Si acesta este doar inceputul. Copiii sunt atat de inocenti si imprevizibili.
  Avea fiu-miu vreo 10 ani cand ma intreaba plin de candoare: „Mami, ce inseamna orgasm?”. Bineinteles ca mi-a picat fata. Citea o carte si-l incurca rau termenul acesta. Mno, am venit eu cu tot felul de explicatii cuminti si elevate, dar fiu-miu mi-a replicat ca nu a priceput nimic. Peste vreo 6 luni, dupa ce a mai studiat si alte carti, imi spune intr-o seara linistita: Mami, am inteles in sfarsit ce inseamna orgasm!” Trebuia sa-l cred pe cuvant.
  Un weekend fericit! 🙂

  • Fabiola Ion

   Sunt convinsă că o să mai am surprize, dar na, m-a amuzat teribil. Eu zic că e foarte bine că l-ai crezut pe cuvânt.:D 😀 Mulțumesc, la fel!

Lasă un răspuns