Distanța

image

Tot timpul ai fost acolo, te-am simțit chiar înainte de a veni. Aroma feliei de gutuie proaspăt tăiată, muzica în surdină, liniștea și imaginea estompată. A durat ceva să mă obișnuiesc. Am încercat să te-nlocuiesc sau să mă obișnuiesc dar te-ai alungit ca un elastic.

Când ți-ai revenit, mi-ai amintit. Că nu trebuie să te uit. Și te-ai căscat ca un hău la picioarele mele. Am râs, am plâns de cele mai multe ori, m-am jucat cu tine după bunul plac. Am cochetat, chiar te-am sedus. Și pentru o clipă, m-am crezut victorioasă fiindcă după mult timp reușisem să te îmblânzesc. Să mi te apropii. Să te privesc cu ochii larg deschiși și fericiți.

M-ai păcălit, ai renăscut din propria cenușă. De data asta cu aripi negre, mai mari și mai lucioase. Ai fost aproape eternă. Mi-a luat mai mult timp să mă vindec, apoi să te ignor. Îți știam deja gustul, nu-l mai voiam. Am învățat să te accept, cu greu ce-i drept, dar mai ales cu resemnare. M-ai surprins cu cel mai neplăcut cadou primit vreodată, un regret. 

Timpul mi-a dat o mână de ajutor. M-a amăgit să uit de tine. Până-ntr-o zi când pe neașteptate ți-ai făcut simțită iarăși prezența. Cred că am refuzat să te mai văd, chiar nu-mi era dor de tine. De data aceasta te-ai maturizat, ți-ai întins bine tentaculele. Nu te-am pierdut niciodată și nici tu n-ai vrut să pleci. Acum ești pretutindeni.

Mi-ai fost rivală de când mă știu. Am încercat să-ți fiu prietenă. Oare mai am curaj?

( Din „Cioburi de suflet”)

foto: fineartamerica.com

 

Fabiola Ion
Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

16 thoughts on “Distanța

Lasă un răspuns