Curaj

image

La început ai fost un vis, nici nu te gândeai să-ți faci simțită prezența. Alergai prin noapte. Apoi ai mai crescut și te-ai transformat în obraji roșii ca racul, palme umede și cuvinte bâlbâite. Sau doar idei nerostite pe veci. O pereche de buze ce se încăpățâna să stea strâns lipită. Să nu dea glas bătăilor inimii.

Și-ai stat așa până-ntr-o zi, când ți-au crescut aripi. O formă neclară, o încercare, un ciot de pană ițită timid prin negura neîncrederii. Și-au tot crescut. Și tot mai cresc. Pe zi ce trece devin mai rezistente, mai ferme, mai viu colorate. 

Ai învățat să zbori, în sfârșit. A fost sublim, te-ai avântat în albastrul cerului și ai descoperit o infinitate de posibilități. Te-ai uimit cât de lin și de frumos știi să zbori sau cât de furtunos poți să cazi. Ai descoperit ce nu credeai vreodată a vedea. Pe tine, de sus. Și ți-a plăcut.

Piedici? Îndoieli? Ziduri? Încă le mai ai dar acum știi să dai din aripi. Cu toată puterea, maturitatea și frumusețea lor. Știi că poți. Că nu degeaba a trecut atâta timp, că ai învățat. Zborul nu-ți va fi nicicând lin dar nici nu-ți vei rata aterizarea, fiindcă ai tot exersat-o. 

Acum ți-ai dat frâu liber la tot. Ești un Icar. Nu-ți mai pasă. Doar îți întinzi aripile în toată splendoarea lor. Oare ai curaj? Bineînțeles, doar ce-ai înțeles.

(Din „Cioburi de suflet”)

foto: spiritcenter.ro

Fabiola Ion
Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

10 thoughts on “Curaj

Lasă un răspuns