Lapte, ouă, făină, ulei…

image

Sâmbătă. Prima sâmbătă din primul weekend de pe anul acesta, după prima săptămână de muncă. Afară, vreme de stat numai în casă la căldurică. Și de dormit. Așa că zis și făcut, bag un pui de somnic după amiază.

Și mă delectez așa de bine cu somnicul meu de frumusețe că aproape că uit că trebuie să-mi duc buburuza mare la o petrecere într-un mall. Deh, sâmbătă seara, ea la petreceri, eu la somnic. Trage de mine, mă trezesc și nu prea, mă-mbrac și c-un chef nebun de bătut orașul plecăm. Înainte de asta soțul îmi trasează directivă să cumpăr dacă tot ajung acolo lapte, ouă, făină, ulei. Pentru niște clătite delicioase. Zic ok, nu-mi notez, că încă mă mai ține neuronul pentru doar patru produse. Mă-ncalț și-mi repet în gând lapte, ouă, făină, ulei. 

Pe drum, buburuza are cascada Niagara de vorbe la ea, eu casc de înghit vreo trei-patru mașini cu tot cu șoferi de pe lângă mine și zău că nu fac nazuri la marca și modelul lor, în timp ce mintea mea e concentrată pe un singur lucru lapte, ouă, făină, ulei. 

La mall-ul cu pricina care e în construcție-extindere, mă enervez puțin că nu găsesc loc de parcare, plouă de n-au timp ștergătoarele să se oprească, dar nu uit să-mi repet în gând lapte, ouă, făină, ulei.

Ajungem la locul petrecerii și-n timp ce mama sărbătoritului îmi zâmbește candid și-mi susură un „bună seara”, eu rânjind la comandă, la ce spanac oare mă gândesc? Exact. Cele patru cuvinte magice. Parcă sunt un cd zgâriat, nu mă pot concentra la altceva. 

Doriți să serviți ceva? mă întreabă mămica amabilă. Eu, lapte, ouă, făină, ulei…. 

Ăăăă, nu mulțumesc, mai am ceva cumpărături de făcut! și o șterg rapid de acolo, hotărâtă să termin odată cu muzicuța asta disperantă din creierașul meu. Mă mișc rapid, ies din mall, urc repede în mașină după ce șterg bine de apă și mizerie o capotă și două uși de altă mașină vecină. Probabil șoferul ei s-a dat jos prin portbagaj. Era și invers parcată. Mă rog, neimportant pentru mine, vroiam să plec odată de acolo. Și plec. 

Într-un sens giratoriu, probabil de la rotație, mă orbește un flash. Dar nu de far. De mintea mea creață și distrată care a uitat să cumpere L-A-P-T-E….O-U-Ă….F-Ă-I-N-Ă….U-L-E-I !!!

Încep să râd. Ăsta e ultimul stadiu din știți voi ce stare. Dar ce mai contează, nu mă întorc. Și uite-mă cu umbreluță, înfofolită, prin ploaie, vânt și frig ducându-mă frumușel pe jos la Mega Image-ul din cartier să cumpăr ingredientele de bază pentru niște clătite. Demențiale de altfel. 

Acum când scriu, îmi dau seama și iar mă pocnește râsul copios că puteam să le cumpăr și când mă duceam să-mi recuperez buburuza. Bine, asta în cazul în care nu uitam să o recuperez. Avea ea grijă de asta. 

Morala? Cine naiba m-a pus să dorm sâmbătă după amiază? 😀

foto: inspiringhow.com

 

Fabiola Ion
Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

39 thoughts on “Lapte, ouă, făină, ulei…

 1. (Angela, „în vremurile [ei] bune”…)
  Omleta din oua de broasca testoasa
  E alba, inalta si foarte pufoasa
  Se bate c-o lingura supla dar groasa
  Se adauga fire de iarba tepoasa
  Sa faca omleta bucatarul invata
  S-aduca mararul mai proaspat din piata
  Sa-i cante in rime, certand-o in fata
  Dar soapte ii spune si-n joc o rasfata
  Omleta din oua
  Din oua de broasca
  De broasca testoasa

  Mai trebuie lapte din nuca de cocos
  Si praf de budinca din niste tarligi
  Tigaia incinsa cum arde nisipul
  Si paza severa a sapte pisici […]

 2. Mi-a facut iarasi placere sa te citesc! Posturile tale sunt pline de energie pozitiva! :)Eu astazi cautam pe net niste suplimente nutritive pentru imbunatatirea memoriei si a concentrarii. Vrei sa-ti dau si tie cateva linkuri? :)))

   • Este riscant…știi cum este…tu dai un deget și ți se ia toată mâna…Cine poate știi unde să se oprească, ca să nu rănească, fiecare avem susceptibilitățile nostre, mai ales dacă afirmațile se fac înrt-un spațiu public…

     • Vezi tu, este uşor de zis …doar un deget…dar noi avem 10 şi unde să mai pui că avem şi la picioare tot atâtea, iar ele sunt legate de un trup complex în CENTRUL căruia se află FIINŢA. Vorbind de deget, n-ai cum ignora restul, că degetul este vârful aisbergului…
      Tu ai o energie pe care îţi permiţi s-o risipeşti aiurea (cu iertare), asta deoarece, repet, ai de unde. Nu spun că este bine sau rău, este o constatare…însă, energia pe care o ai ţi-ar permite să trăieşti la un potenţial mult mai mare. Este vorba despre dimensiunea spirituala, de care nu prea ai timp, cu toate că te simţi atrasă de aceasta.
      Cam atât pentru doar un deget…

     • Fiindcă ai potențial energetic mare este păcat să nu-l valorifici…superior. Pentru început este nevoie să descoperi necesitatea meditației de care eu tot vorbesc…Tu, este nevoie s-o adaptezi felul tău de a fi, nimic nu trebuie luat ”ad literam”, fiecare este unic. Pe măsură ce vei descoperii și te vei descoperii, totul se va limpezii.

 3. Hai măi, tot e bine că n-ai luat leuştean în loc de lapte, ouă, făină, ulei că deja îmi bâzâie-n cap poezia asta şi eu nu ştiu să fac clătite, mama lor de tigăi şi crob care nu vrea domn’le să se dezlipească de pe tigaie deloc 🙁

 4. Durere… ai uitat stafidele! crema de brânză, verdeața, șoricioaica… aaaa, nu! șoricioaica e pentru… offf, oamenii mari… se plâng într-una, nu ma bini fack io o salatî di roșîi și o chiem și pi poticuț câ iea vini cu brânza și sâc sâc… că mno, mă oftic, câ și mie-mi plac clătitele!

Lasă un răspuns