Punct. Și de la capăt…

image

La mine, de mâine de-abia începe 2016. Până acum am fost în pauză, am avut trei săptămâni de vacanță, de îndreptat nervii creți, de plimbat, de relaxat, de pus țara la cale pentru noul an deși știu că nu e nici o halviță în a face asta, de stare zen și zâmbet pe buze. Trei săptămâni de stat timpul în loc. De făcut ce vrea mușchiulețul meu. Sau pe-aproape. De petrecut mai mult timp cu mine, cu familia, cu cei dragi.

De mâine, cu zen-ul din dotare încep noile provocări ale anului. Și am eu așa un feeling că nu vor fi puține. Da’ numai că eu, conștiincioasă, mi-am tot repetat aceste trei săptămâni să-mi bag piciorul în ele pardon, să le ignor, fiindcă doar așa piticii mei plimbați și relaxați, să zicem domesticiți, vor putea să stea frumușel în banca lor până la finele anului. 

Cu unii din piticii mei o să vă amuz în continuare, pe alții îi pensionez iar pe cei mai îndărătnici dintre ei îi trimit la reeducare. Poate, poate. Deși cam greu educi niște pitici așa de neastâmpărați ca ai mei.

De-aia susțin eu sus și tare că după fiecare trei luni consecutive de program alert e binevenită o vacanță. Măcar trei zile. Fiindcă și pauzele acestea își au rostul lor, pe care îl vezi abia după ce ți-ai terminat vacanța. Bine, asta pentru cine are ochi să vadă și inimă să simtă. Dar știu că vorbesc de lucruri sfinte, fiindcă suntem cu toții așa de prinși în vâltoarea vieții încât uităm de noi sau pur și simplu nu putem să ne îngăduim această benefică pauză.

Chiar dacă pentru unii dintre voi 2016 a început deja de o săptămână, sunteți sătui de muncă, eu tot vă urez ca startul să fie unul bun, fără probleme de orice fel, cu multă încredere și voie bună!

foto: studenție.ro

Fabiola Ion
Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

19 thoughts on “Punct. Și de la capăt…

  1. Întotdeauna vor fi și provocări și încercări și bune și rele…. Să fie bine, până la urmă și să trecem peste toate.
    Mâine începe școala! Să vezi gălăgie și veselie pe străzi!
    Numai bine! 🙂

Lasă un răspuns