Făgădău, "pa-tine" te doare?

image

Aveam și noi în Constanța un patinoar funcțional. Am avut mai multe dar cum lucrurile bune nu țin niciodată mult, am rămas într-unul singur care deservea un oraș întreg dornic de ceva căzături sau nu, pe gheață. Anul acesta am rămas fără el. Primăria însă, s-a gândit ea preț de-o secundă și ne-a inaugurat unul care nu e deschis decât până pe 27 decembrie, intrarea liberă și organizarea lui pește-prăjit.

Au reușit așa zișii ăștia de „organizatori” să mă scoată rău din pepeni iar în asentimentul meu au fost și alți părinți. Am fost cu fetele de dimineață, la prima sesiune de patinat pentru a evita aglomerația ce avea să fie pentru cei mai puțini matinali și a ne respecta și programul ulterior pe care îl aveam.

Trebuia să venim cu cel puțin o oră înainte de deschiderea patinoarului pentru a intra la ora stabilită pe gheață, asta pentru a nu-și consuma din timpul alocat patinajului pe statul la o coadă aiurea. Pardon, la închiriat patine, dar cum noi le aveam proprii, ce rost avea să stăm la coadă? Așa, de plăcere? Jumătate de oră? Sau de ce nu au dat voie patinatorilor mai devreme pentru a se pregăti, astfel ca la ora stabilită să poată intra pe patinoar? Iar când să intrăm, se permitea intrarea a doar patru persoane odată, pentru a nu aglomera micuța sală de închiriat. Păi dacă eram un adult și doi copii sau trei adulți și doi copii, făceam combinații familiale pe acolo pentru a întruni magica cifră de patru? Da, probabil unora le-ar fi surâs ideea.

Într-un final ajung și fetele pe gheață iar aici ele au parte de alte provocări. Nu că ar fi noi aceste provocări, dar de data aceasta mi s-au părut chiar prea multe. Știind foarte bine să patineze, trebuiau să facă slalom printre „căpriorii” ieșiți la vânătoare dar fără abilități de stat pe verticală, adulții începători care sunt mai rău decât copiii începători, neavând nici o orientare în spațiu, dar defilând țanțoși pe mijlocul patinoarului și invers sensului de mișcare și a balerinelor care încercându-și figurile de stil specifice, riscau să-și înfigă o patină în gâtul cuiva sau să-i lipească un dos de palmă vreunui nevinovat de copil. A, și să nu uit de „self-iștii” care sunt pretutindeni și îi apuca pozatul când din spate veneau cu viteză „profesioniștii”.  

Ce să mai….o adevărată aventură patinajul ăsta! Iar eu, priveam de pe margine spectacolul ăsta grotesc. Și mi-aminteam de un alt patinoar, din Brașov, de la poalele Tâmpei, unde chiar a fost o reală plăcere pentru fete să patineze iar pentru noi spectatorii, să stăm liniștiți fără a fi tentați să sunăm la 112.

Stimabile domn Făgădău, oi fi făgăduit mătăluță constănțenilor că vei fi primarul pe care nu l-a văzut Constanța de când s-a descoperit termenul și funcția asta, dar dacă nu ești în stare să organizezi decent un pârdalnic de patinoar, cum crezi tu că vei putea organiza un oraș întreg?

Felicitări, ai reușit să mă faci să trec prin mai multe stări de enervare, frustare, neputiința de a schimba ceva, umilire și resemnare. A, iar ca bonus, un zâmbet amar. Ce să zic, pentru un (vice)primar ca mătăluță, este chiar lucru mare!

foto: al meu telefon

Fabiola Ion

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

6 thoughts on “Făgădău, "pa-tine" te doare?

  1. Off… ce să zic, măi? Îmi pare rău că ţi-ai făcut nervi. Acu’ na, vara vă invidiază ăştia de pe la munte, măcar iarna să fie invers. 😀
    În oraşul în care m-am născut, în parcul din faţa blocului meu, era şi este un lac. Maare şi frumos, amenajat, etc. Iarna e o încântare cu patinele. Fiind generos, nu e cazul de înghesuială decât, poate, la închiriere dar nici acolo nu e chiar nebunie. Dar balerine şi începători sunt peste tot că doar n-or fi numai în Constanţa începători în alea patinajului. Problema e că da, dacă tot costă şi nu tocmai puţin, ar fi frumos să fie şi nişte ordine. Dar cerem prea multe deja. Uite chiar sunt curioasă cum e pe aici, la patinoarul pe care îl avem şi noi, tot aşa… câteva săptămâni, în Piaţa Mare. Că nu ştiu nici măcar cât costă. Mă enteresez 😉

    • Fabiola Ion

      Din păcate nimic și nici nu cred că vor apare modificări în viitorul apropiat. Agățăm patinele în cui și le dăm jos doar în concediul de iarnă.

Lasă un răspuns