Metoda calendarului

imageSă pun în practică metoda calendarului la vârsta mea e un semn că ceva e în neregulă. Dacă până acum m-am bizuit pe forțele proprii, de acum încolo n-am încotro, trebuie să urmez cu sfințenie această practică.

Și era atât de ușor! Știam imediat, nu mă stresam prea tare, ce să mai zic, totul funcționa mai ceva ca un ceas elvețian. Original.

Numai că timpul e nemilos cu mine și ca să nu calc în străchini a trebuit să o fac și p-asta. Mi-am luat un calendar lung, cel mai lung, de perete, care concurează cu jaluzelele verticale și l-am pus în raza mea vizuală. Cum întorc capul, cum privirea pică fix pe el. Am început să joc „X și 0” pe el. Luna aceasta, fiind mai activă, am constatat că trebuie să fiu foarte atentă. 

Dacă trec de săptămâna viitoare cu bine, deja răsuflu ușurată. Fiindcă în fiecare zi am câte un X. Fără zero. Și în fiecare zi trebuie să fac calcule și iar calcule. Să nu ratez vreuna din ele. Așa cum mi s-a întâmplat luna trecută. Am fost uluită cum am putut uita de o zi, lucru care până acum nu mi s-a întâmplat. 

Toată lumea care-mi vede calendarul însângerat nu pricepe o iotă. Unii își mai dau cu presupusu’. E cam dificil să ghicești când sunt pusă pe treabă și când n-am chef.

Cum spuneam, săptămâna viitoare e cu mari emoții. Dacă trec de ea fără să mă abat de la plan mă declar satisfăcută. Eu tot timpul uit câte ceva. Ultima oară am uitat de ședința cu părinții a buburuzei mici. Complet. M-a luat la rost când am ajuns acasă, nu aveam ce căuta așa devreme. 

Deci cum să nu încep să notez tot în calendar? Ziua, ora, locul, evenimentul? Serbare, petrecere, manichiură, cadou, întâlnire, concurs… În curând cred că voi nota și când am scris ultima oară pe blog. Se pare că metoda calendarului funcționează bine.

 

foto: radioiasi.ro

 

 

 

Fabiola Ion
Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

41 thoughts on “Metoda calendarului

 1. Fată veselă, nu cu tine vorbesc acum.
  Hei, prieteni, vizitatori ai fetei noastre vesele, facem şi noi o faptă bună? Propun să facem un calendar care, în loc de sărbători, să aibă evenimentele pe care fata noastră trebuie să le bifeze. Mai punem şi de la noi, nu-i bai. Trecem şi ceva în plus, să fie bine 😀

  • :))))))) ah, ce te iubesc io pă tine! Da’ serios acum, săptămâna viitoare am în fiecare zi câte ceva, toate importante, asta pe lângă îndatoririle zilnice. Chiar mă minunam cum sunt toate zilele încercuite și notate ore și câteva litere.

   • Of…
    Eu cu telefonul am păţit-o. Am scris „joi”şi am setat să sune la ora x, în data de. A trecut o săptămână, telefonul beeep-beeep „joi”. Şi eu stăteam traumatizată cu el în mână şi mă întrebam ce pisici am de făcut joi. Că n-am scris detalii. Aşa că o fi bună soluţia de care au scris şi alţii mai sus dar musai să ai şi o legendă ceva. 😀
    Lasă că trece şi te relaxezi apoi. Sper că ceva liber, nu ca mine….

Lasă un răspuns