Duminica lui Murphy

image

În urmă cu ceva timp îmi doream o zi întreagă de lenevit, de nefăcut nimic, vorba cântecului lui Sore, „o vreme de lene și de păr ciufulit”. O zi numai pentru suflețelul meu, să facă mușchiulețul lui numai ce poftește, fără a fi constrâns de nicio remușcare. O zi așa, de visul visurilor. O zi de stat timpul în loc și zâmbit fiecărei secunde care trece. O zi de cum ar fi să fac numai ce-mi trăznește prin tărtăcuță?

Și cum D-zeu mă iubește, mi-a îndeplinit dorința duminica ce tocmai a trecut, dar în modul lui original. O zi de păr măciucă-n cap și de… bolit. Am răcit cobză și nu am fost bună decât de lustruit telecomanda, citit bloguri și articole cu rețete minune pentru orice problemă existențială aș avea. Pe facebook. Am rămas cu un gust amar și nu de la medicamente. Prea le știm pe toate, ne dăm și rotunzi. Sunt răcită dar nu naivă.

Cu spray-uri decongestionante și un pachet serios de șervețele la capul patului, am încercat să mă pun pe picioare în timp cât mai scurt. Adică într-o zi. Am vrut să dorm. Știți cât de repede adoarme un om și cât de repede se trezește când vecina de deasupra se apucă de redecorat apartamentul? Sau buburuzele mele se hotărăsc să probeze ușile din casă, să vadă dacă viteza lor de închidere și deschidere e pe gustul lor? Sau nu știu ce joc cu animale de-al fetelor de pe tabletă, îl apucă notificarea în sunet de nechezat sau guițat, că e timpul pentru hrănirea unei întregi ferme virtuale? Vă zic eu. Din secunda doi în secunda trei. O secundă mirifică ce-i drept. 

Am reușit performanța de a nu ieși din casă și de a sta la orizontală cât mai mult timp. E o reușită totuși. Și de a mă redresa cât de cât pentru a începe o nouă săptămână de muncă. 

Mulțumesc Murphy, tu nu dormi niciodată! 

foto: europafm.ro

Fabiola Ion
Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

23 thoughts on “Duminica lui Murphy

Lasă un răspuns