Suv-ul și salteaua

646x404

Caz real, petrecut la ceas de seară.

Soț și soție se pregătesc de o seară minunată în doi. Lumânări, șampanie, muzică ambientală. Ceva de vis. El, posesor de suv de lux. Niciodată n-a fost mai nepotrivit aplicată celebra vorbă „Sună un prieten”. Fix în acel moment telefonul sună. Un amic de-al soțului în cauză îl sună și-l roagă să-l ajute să transporte o saltea de pat cu mașina lui încăpătoare, fiindcă mașina lui un turism, tot de lux, este depășită de situație. Şi că era o urgenţă, nu suporta amânare până a doua zi când putea apela la un transport adecvat. Un suv e mare, încăpător, dar nu e dubă. Nu ai cum să bagi o saltea de pat matrimonial în el oricât de ingenios ai fi sau ce algoritmi matematici ai aplica.

Soțul pleacă bombănind, soția îi spune zâmbind printre dinții încleștați:

Dragul meu, consideră că tocmai ce ți-ai f… nevasta! Ah, și nu uita, ia niște sfoară să-ți legi bine salteaua! 

Soțul nu știe cum să reacționeze. Nici prietenul nu-l poate lăsa la greu, deși e perfect conștient că face drumul degeaba, nici nevasta nu o poate dezamăgi. Enumeră niște înjurături în gând, își ia niște sfoară și pleacă fără chef să-l ajute pe prietenul aflat la ananghie. Deja se gândea cum a doua zi va apare pe Facebook sau YouTube și va fi subiect de miștocăreală. Cred că știți aventura a doi prahoveni legată de transportarea unei saltele când a vuit tot net-ul, dacă nu, nu-i bai, o puteţi vedea aici.

Și de data aceasta era o imagine demnă de amuzament. Un bolid de mulți cai putere își dovedea puterea cărând o saltea în „spinare”. Soțul se gândea să se deghizeze în vreun fel pentru a nu fi recunoscut fiindcă trebuia să „defileze” frumos asortat cu o saltea la cap, pardon, deasupra capului prin tot orașul.

Dar cum norocul i-a surâs din plin, ajuns la fața locului a constatat că salteaua era maleabilă nefiind pe arcuri, deci a putut fi înghesuită în mașină și transportată fără incidente la domiciliul prietenului. 

Și nu în ultimul rând nevestei i-a trecut supărarea fiindcă operațiunea „salteaua-n cap” a fost rezolvată în timp scurt iar cei doi au avut suficient timp și pentru ei.

foto: adevarul.ro

 

 

Fabiola Ion

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns, dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră, dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

5 thoughts on “Suv-ul și salteaua

Lasă un răspuns