Ce fac eu când plouă?

image

Ce să fac și eu. Mă duc la shopping. Așa am auzit că ar face femeile când sunt plictisite sau stresate. Eu, nici una nici alta. Numai că trebuia să mai pregătesc buburuzele cu ceva haine și încălțăminte de sezon. Ei, și ca mine și restul Constanței. Parcă ne dăduse cineva întâlnire la toți, în același mall.

Aveam așa o presimțire că asta se va întâmpla, dar nu aveam altă variantă. Și uite cum o activitate teoretic plăcută a devenit stresantă. Aglomerația de pe lume, peste tot. La cabina de probă, în magazine, pe lângă magazine, la casă. Mai ales la casă. Într-un magazin de încălțăminte proaspăt inaugurat, o coadă lunnngggăăă, ca cea de pe timpurile vechi, când petreceai și două ore cu această îndeletnicire. Era sport național pe atunci. Și locul unde erai la curent cu tot ce se întâmplă în orașul tău. Între timp s-a inventat internetul.

De unde credeți că și-a ales buburuza mică de încălțat? Exact din acel magazin. Degeaba am încercat eu cu zăhărelul, mierea și dulceața din dotare s-o păcălesc că mai găsim în altă parte, n-am avut succes. Și cu coada între picioare și scrâșnind din dinți m-am așezat la coada care nu exagerez avea vreo zece metri. Casa avea o singură…casă de marcat. Da, minte creață au avut proprietarii acestui magazin, destul de mare de altfel, încât să pună o singură casă. Cred că dacă se bloca, clienții o linșau pe biata nefericită care se uita cu ochi pierduți cum coada se tot lungea în loc să scadă. Cei drept, avea și uluitoarea viteză a melcului de a încasa. 

Jur, dacă n-ar fi fost ochii umezi de căprioară ai buburuzei care se tot uitau în ai mei, să nu îmi treacă cumva prin cap să renunț, exact asta aș fi făcut. Și să fi avut parte de o reducere de 100%. Am petrecut douăzeci de minute la minunata coadă, timp în care am inventariat toți sfinții din calendar. Am numărat oi și capre și vaci și-un bou care m-a călcat rău pe picior. Și mi-am mușcat limba de cel puțin zece ori. 

Daaa, da’ când am scăpat din proba răbdării cine țopăia în culmea fericirii? Eu, bineînțeles. Mai ceva decât buburuza mică care defila mândră în noua ei pereche de încălțări. Pentru că am făcut două buburuze fericite. 

foto: graphichive.net

Fabiola Ion
Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

6 thoughts on “Ce fac eu când plouă?

Lasă un răspuns