Uite cât de matinală sunt!

Woman trying to sleep

Aseară îmi propusesem ca azi de dimineaţă să mă trezesc devreme, urma să merg la plajă. Dar aşa le aranjează D-zeu sau Murphy pe toate, că a ţinut morţiş să nu dorm mai mult decât trebuie.

Aşa că, în următoarea ordine, am fost trezită de la ora 4. Dimineaţa. Eu, care sunt mare iubitoare de somn.

 • prima trezire dată de soţu’, s-a dus la toaletă.
 • cad în mrejele somnului şi aud un strănut. Apoi încă unul. Şi încă unul. Apoi pauză, şi-mi zic că am visat. Nici nu termin bine de gândit când două strănuturi sănătoase se aud, unul după altul. E clar, buburuza mică nu mai doarme. Urmează suflat de nas, desfundat, adormit la loc în alt pat. De data asta mai greu, e deja 5 dimineaţa.
 • jumătate de oră mai târziu, iar mă trezesc, cearşaful de pe mine lipsea cu desăvârşire, era tot pe buburuză. Mă rog să nu se trezească când trag timid de un colţ, aşa, mai mult să-mi acopăr unghia mică de la picior. Mai mult nici nu sper. Culmea, reuşesc să adorm iar, strâmb şi cu iluzia că nu mi-e frig.
 • la 6.30 începe să latre duios un căţeluş. Ca prin vis, mi se pare că latră chiar artistic. Nu e arogant, nu e furios, latră aşa, desuet ca o muzică plăcută de adormit bebeluşi. Care adormire, că a mea s-a dus cu totul. E cazul să mă trezesc de-a binelea, doar vreau să ajung devreme pe plajă!

foto: www.women-info.com

Fabiola Ion
Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

15 thoughts on “Uite cât de matinală sunt!

 1. s-au inteles copiii astia intre ei,ca si al meu a venit la mine in pat ,asa pe la 2. Cica ii e frica de artificii. Zic ce artificii fratele meu? de unde artificii? Ai visat?
  el o tine una si buna ca nu a visat, pusca cineva afara cu artificii. 😀 Asa ca, sa-i treaca frica cica, trebe sa doarma cu mama-sa .

 2. Ha, ha! Aşa se întâmplă, tocmai când vrei să mai picoteşti puţin în pat. Aşa mă gândeam şi eu ieri, când pe deasupra blocului a trecut un avion utilitar care dădea cu insecticid pentru ţânţari. Parcă era bombardier în misiune! Şi a trecut de vreo trei ori! Domnule, ce oameni vrednici şi atât de matinali! Nici ţânţarii nu se treziseră din somn.
  Apoi a început vecinul de la parter să bată cu ciocanul. O alarmă de maşină s-a declanşat „duios” prin apropiere şi nimeni n-o auzea, ca să o oprească, aşa că… gata cu somnul de dimineaţă!
  O zi frumoasă şi veselă! Ce bine că ai marea aproape…. 🙂

 3. Alta este problema ta…tu de fapt dormi…”iepureste”…Pai cand dormi…DORMI, poate sa se taie lemne pe tine, poate veni razboiul, dormi ca ursu’…Astea sunt extremele. Dar in clipa cand auzi stranutri, caini latrand, usi deschizandu-se, este clar…faci parte din extrema iepurasilor.

Lasă un răspuns