E soare afară, spălăm mașina!

La noi în familie, eu spăl mașina și o folosesc cel mai mult, soțul îi pune combustibil, se ocupă de taxe și schimbul de cauciucuri. Echitabil, nu? :)) Aaa, partea cu micile zgârieturi e fifty-fifty. Ca să nu se supere nici unul.

SPALATORIE_AUTO_SI_COSMETIZARE_ZALAU1

Azi e zi de spălat, așa că mă duc la spălătorie. La aceeași, că aici n-am cum să mă plictisesc. V-am povestit aici o experiență din acest loc.

Când ajung, sunt singura de acolo. Ciudat, de obicei este cel puțin o mașină. Bag mașina, îmi ocup locul pe băncuța de odihnă și privesc cum încet, încet, se umple de mașini. Prima, o femeie. A doua, o femeie. A treia, tot o femeie. A patra, (hai că încep să zâmbesc, n-am cum să mă umfle râsul deși îmi cam vine), o femeie!!! Și stop, că spălătoria e doar de cinci mașini. Ultima femeie face patru (?!?!) manevre să o poziţioneze corect.

Serios acum, vorba știu eu cui, trăim în epoca matriarhatului? Nu-mi bat capul prea mult cu asta, dar ce șanse să fie ca toți șoferii de acolo să fie femei? Spectacolul pentru mine de-abia acum începe. Fiindcă am ajuns prima, eu sunt 1. Celelalte le voi spune 2, 3, 4 și 5. 

2 coboară din mașină, ochelarii de soare nu îi scoate nici măcar o secundă pe toată durata șederii și se așează lângă mine. Stă țeapănă ca o stâncă, cu ochii pe mașina ei. Vine și 3, intră înăuntru, în bar. 4, și ea tot pe băncuță. 5 ezită puțin, pe băncuță e cam aglomerat, înăuntru nu o tentează. Așa că stă în picioare, lângă celelalte 3 surate. Și apoi liniște… nici una din femei nu scoate un cuvânt. 2 și 5 pe telefon, eu și 4 ne uităm la mașini. Acuma, nu sunt eu aia care să socializeze așa, subit, dar se pare că nici celelalte nu sunt doritoare. 

Zâmbesc în gând. Serios, nicio femeie de aici fără sămânță de vorbă? Greu de crezut. Minunea nu durează prea mult. 2, autoritară, îi spune lui 5 să-și închidă geamurile. 5 le verifică, erau închise. Mulțumește și-și vede de telefonul ei. Apoi tot 2 îi spune unui băiat de acolo să aibă grijă, să dea cu spumă peste tot. Eu mustăcesc. Asta sigur e vreun soi de șefă. Se plictisește și intră și ea în bar. 

5 îi ia locul, lângă mine și… începe. Să socializeze. Cu mine. Scria cumva pe fruntea mea că am chef? Nu, dar hotărâsc să fiu politicoasă. Puțină vorbă n-a omorât pe nimeni. Mă întreabă dacă am mai fost aici, dacă fetele curăță bine interiorul, dacă mi se pare scump sau ieftin, dacă se dă bon fiscal. Răspund la toate întrebările. Apoi despre vreme, despre nor şi soare. 

Dar când mă întreabă dacă am cont de Facebook, că vrea să-mi ceară prietenia, să-mi arate ceva de vânzare, mă uit cruciș la ea. Am vrut s-o întreb dacă mă invită mai întâi la o cafea. Cine știe, poate devenim best friends. Îi spun că da, dar mă grăbesc, poate altă dată, mașina mea e gata. Mă sui și plec.

Cum aș putea să spun că timpul petrecut la o spălătorie e enervant? Sau plictisitor? Nicio șansă.

Fabiola Ion

Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

10 thoughts on “E soare afară, spălăm mașina!

  1. Oho! Să zici mersi că ai scăpat numai cu atât și n-ai pățit ca mine, să fii sărutată tam-nisam! Cei drept, nu la spălătorie, ci pe stradă, noaptea. Fără introducere, fără prezentări, fără avertizări, doar acțiunea în sine și o declarație siropoasă din partea individei :))

  2. Femei care nu vorbeau? Fatah, alea erau extraterestre! 😀
    Trebuia sa-i raspunzi: Doamna, eu n-am cont de facebook, sunt femeie serioasa, nu ma ocup cu chestii de-astea puerile. 😉

Lasă un răspuns