Agitată sau normală?

image                                    foto: westick.ro

Că sunt o „agitată” știu. Câteodată îmi place, câteodată nu. În ultimele 24 ore am cam fost. De dimineață cel mai tare.

Buburuza mică e iar bolnavă. Nu intru în detalii. Doar spun că trebuie să-i dau cortizon (Prednison) o perioadă scurtă de timp. Din 6 în 6 ore. Aseară, la 12 noaptea, acum de dimineață, la 6. Ziua e mai ușor. Am tras de mine să stau trează aseară fiindcă mi-e greu să adorm 2 ore, apoi să mă trezesc, ca să-i dau doza. Ieri dimineață am avut trezirea la 4.30. Azi, la 5:40, mi-a dat buburuza trezirea, i-am dat ce aveam de dat și n-am mai adormit. Și nici ea. 

E uimitor cum copiii au un chef teribil de vorbă la așa oră matinală. Eu cochetam cu un vis, ea cu niște discuții.

Mami, am dormit bine azi noapte? Am tușit mult? Știi că n-am visat nimic? Tu ce ai visat?  M-am foit mult? Nici azi nu merg la școală?

Doamne, ce debit verbal avea! Îmi doream să tacă. Aveam fața ascunsă mult sub cearșaf, îmi imaginam că scap. Măcar 5 minute. Hai trei. Nici o șansă. 

Pe buburuza mare a dus-o taică-su la școală. La 7:50 primesc un telefon. Este ea. Era disperată, a uitat că azi se fac poze de sfârșit de an școlar și îi trebuia un tricou alb. Poze care se fac fix la ora 8. Iar eu trebuia să încalec pe mătura vrăjită și în exact 5 minute să fiu cu tricoul alb în dinți, la școală. 

Zis și executat. Cât mai aveam mătura la dispoziție. Că apoi rămâneam fără ea. Asta e altă poveste. Vrăjitoarea cea bună sare din pat, se îmbracă ca la armată, cum o mai fi și aia, coboară scările din 3 în 7 trepte, aterizează pe mătură și demarează în trombă. Că doar orașul la ora aia este fooaarte lejer, fix toți oamenii au ajuns la timp la servici, școală, sau pe unde mai au ei urgențe.

Ca să se trezească instant, vrăjitoarea deschide ambele geamuri la mătură, să simtă răcoarea dimineții mai bine și să-și coafeze podoaba capilară conform statutului. Pieptănatul a ieșit din discuție. Și reușește, habar n-am cum, să fie la timp, în curtea școlii, unde toți copiii erau adunați la poze. Rectific, în mașină, pardon, mătură, că n-a avut curajul să se dea jos. A venit copilul la mine să-și ia tricoul.

În curtea școlii erau 3 mămici scoase din cutie, făceau poze la copii. Tocuri, coafate, uneia îi vedeam rujul roșu de pe mătură. Eu, băgată la curent continuu, ochii mici, mici, nu știu cu ce eram îmbrăcată. Tocmai bună de înfrumusețat poza.

Problemă rezolvată! Check. Iar ziua de-abia începe. Lista e lungă. Mă întorc încet, fără grabă, cu muzica dată tare, pentru a nu cumva să-mi încetinesc ritmul. 

Acasă, mă așteaptă buburuza mică, cu cel mai frumos zâmbet din lume. E mai bine. Iar eu îmi savurez cafeaua, mulțumită că prima sarcină pe ziua de azi am dus-o cu bine la sfârșit.

Fabiola Ion
Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

24 thoughts on “Agitată sau normală?

 1. Faină-i viața de mămică. Nu știu dacă le-ai înfrumusețat sau nu poza, dar mie cu siguranță mi-ai înfrumusețat ziua:)).
  Ps: Sper să se facă buburuza bine în cel mai scurt timp 🙂 Poate așa vei putea avea parte de o dimineață din aia somnoroasă cum meriți.

 2. suntem mamici ,deci trebuie sa putem orice ,nu? 🙂 Vazusem undeva ,nu mai stiu unde pe Fb, pe Pinterest,nu conteaza, o poza care zicea ceva de genul ca superwoman este de fapt mama. 🙂
  multa sanatate buburuzei!!

 3. In legatura cu bolile. In timp, am reusit, fara sa ne propunem cu obstinatie, sa reglementam cumva acest capitol. Astfel, am decis sa se apeleze la medicamente…NUMAI in cazurile de extrema urgenta. In vederea acestui fapt, am hotarat sa consumam regulat toate produsele stupilor: miere, propolis, pastura, polen, laptisor de matca. In plus : catina, afine, mure, fragi, zmeura, capsuni, coacaze si fructele livezii.. Mare parte dintre acestea le cultiv. Bineanteles ca ceaiul facut din mixturi de plante medicinale NU LIPSESTE. De asemeni avem solar, gradina si ogor pe care cultivam ceea ce consumam. Carne nu cosumam, iar eu am renuntat complet la proteina animala. Despre aerul „dintre brazi” si apa de izvor…nu mai are rost sa comentez. Nimeni nu se mai imbolnaveste la noi in casa, iar mama, care are 91 de ani, nu ia nici macar o pastila…
  Acum, sunt convins ca acest mod de viata este cel mai bun…medicament. Copiii mei, chiar daca nu vor pastra acest mod de viata pe mai departe…(?!), cu siguranta PLECAREA fiind buna, acest fapt benefic va conta. In plus cei 7 ani de „acasa” vor ramane si poate ca atunci cand vor avea la randul lor copii, vor sti cum sa-i creasca(?!).
  Este motivul (mai sunt si alte cateva importante) pentru care pledez… : HAIDE LA TARA !

  • :)) da, nu contest beneficiile a tot ce ai enumerat, ea are deja un diagnostic pe care nu il pot schimba, pot doar evita cam tot ce ii provoacă rău, dar nu întotdeauna! N-are sens să intru în detalii!

     • Fara indoiala…Din pacate este o constatare declarativa, pentru cei mai multi. Nu am reusit, cu toate argumentele EVIDENTE…sa conving pe nimeni altii din familie, cu exceptia fratelui meu, care, chiar daca nu s-a mutat intr-o zona de munte sau subcarpatica, a plecat din Bucuresti si locuieste pe „lângă”…Are sera, nu mananca carne, se alimenteaza vegetarian si este sanatos TUN.

     • E greu să convingi pe cineva, știu foarte bine, chiar și cu cele mai tari argumente! În schimb te poți bucura din plin de alegerea ta! Cine are urechi de auzit și ochi de văzut, o va face!

Lasă un răspuns