Dorințe…

image

Dorința de a face bine. De a ajuta. Dorința de a avea sănătate. De a te bucura de tot ce e frumos. De a-ți împlini visuri. Dorința de a te plimba. De a vedea cât mai multe locuri. De a cunoaște oameni noi. De a fi tu însuți. De a învăța. Dorința de a te bucura de cei dragi.

Vă sunt cunoscute? Mie da. Toate și încă câteva în plus. Cu toții avem dorințe. Ele variază, dar cele de bază rămân aceleași. Câteodată se întâmplă să-ți dorești două lucruri simultan, care sunt în contradicție, știi foarte bine că sunt, dar nu te poți împiedica să nu ți le dorești. Una e normală, a doua e un vis, a treia deja e imposibilă. La următoarele nici nu te mai gândești, ai deja trei cu care să-ți bați capul. Până se îndeplinesc sau le abandonezi. Și vin altele la rând.

Cum am fi fără ele? Mai săraci, mai falși, mai seci. Dar cum după fiecare mai vine iunie, iulie, august și tot așa, la fel și dorințele noastre vin și pleacă. 

Am eu una care s-a născut de când am născut pentru prima oară. Aceea de a face tot ce-mi stă în putere ca fetele mele să nu fie bolnave. Fiindcă atunci când se întâmplă asta, nici o dorință nu mai are valoare în fața acesteia. Și nimic din ce faci nu mai are sens. Absolut nimic. Cum s-ar zice, restul e can-can.

foto: bzi.ro

Fabiola Ion
Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

16 thoughts on “Dorințe…

 1. Faptul ca tu faci totul ca fetele tale sa fie sanatoase…nu inseamna ca totul depinde de tine…Cel putin esti cu constiinta impacata.
  DORINTA….oare dorintele sunt cu adevarat ale noastre, sau ne-au fost conditionate de cultura, de educatia, de prejudecatile locului nostru in lume?! Cu siguranta ca da…Ce-ar fi sa nu ne mai dorim sa fim asa si pe dincolo, sa ne luam dupa curumele, dupa „valorile” inventate de EGO. Ce-ar fi sa TRAIM pur si simplu bucuria, sa existam dincolo de credinte si sperante, sa constientizam realitatea, minunea de fiecare clipa…Multi oameni mai mult gandesc viata…decat s-o TRAIASCA. De fapt au atatea dorinte inventate, atatea scopuri, incat nu mai au timp si de VIATA…

   • Una este sa-ti doresti si alta sa reusesti. Repet, nu depinde NUMAI de tine sanatatea altuia. Tu sti ca proteina animala este un mare rau pentru fiinta umana?! Sti ca hrana , care nu este ecologica, este o sursa de inbolnavire majora?! Ca zaharul este otravitor?! Iti feresti fetele de aceste rele?! Ca aerul, ca apa, ca…ca…ca…
    Eu m-am mutat la tara unde aplic toate aceste…NORMALITATI.
    Pe mine ma motiveaza faptul ca EXIST. Este cea mai mare raspundere posibila.

 2. „Multi oameni mai mult gandesc viata…decat s-o TRAIASCA”… aici calinakimu, a punctat de nota 10 . Si totusi viata fara dorinte … e pustiu :))).Doreste,iubeste,traieste, asta-i viata.. restul e can-can :))))

Lasă un răspuns