Primul gând…

image                            

Ăla de dimineață. Când ești încă buimac. Când ai mai vrea să dormi. Când îți vine să dai de azvârlita cu ceasul deșteptător. Când te trezești mai odihnit ca niciodată, sau mai obosit, ca după o beție cruntă.

Ei bine, primul gând e decisiv. Pentru toată ziua. E laitmotivul întregii zile. Degeaba te gândești la ce factură ai de plătit azi, ce o să mănânci la cină, cu cine o să te întâlnești, unde o să ajungi. E acolo. Stăruie. Nu pleacă nici mort. Îl înjuri. Mult și bine. Degeaba, e ca un ghimpe ce nu poți să-l scoți.

Dacă e un gând bun, ai o zi minunată. Chiar dacă te supără cineva, ai trecut pe roșu, sau ți s-a inundat baia. Ești Zen. Ești cum n-ai fost de mult. Dacă e un stres de gând, ai cam pus-o. Poți să rânjești tu mult și bine la cei de pe lângă tine, la cer, la păsări sau spații verzi. Îți amintește că e acolo. Îl alungi, dar se simte bine la tine în cap. El e chiar relaxat, e la spa, iar ție îți vine să te lași călcat de tren. Nu că n-ai fi.

Partea bună e că primul gând nu e același în fiecare dimineață. Așa ar trebui să fie. Când e același, nu mai e nimic bine. Te învârți în jurul cozii. Exact ca un câine de care tu râzi, când îl vezi. Dar de fapt, râzi de tine.

Căci ăsta e ultimul stadiu… Când râzi de tine!

foto: fotofocus.ro

Fabiola Ion
Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

10 thoughts on “Primul gând…

  1. Primul și primul meu gând de fiecare dimineață, e să dau drumul espressorului de cafea. Zen sau nezen… decid după ce o beau. Cafeaua 😀

Lasă un răspuns