Un alt fel de concert

Nu știu dacă îi spun bine concert. Căci mai degrabă a fost ceva mai intim. O trupă a cântat pentru vreo 200 persoane. E vorba de VUNK. În penultimul său concert din turneul „Înconjurul lumii”.

image                               foto: realitatea.net

Cadrul intim, muzica de calitate, ținuta lejeră a lui Cornel Ilie, invitații săi, niște domnișoare cu voci de înger, toate acestea au dus la o atmosferă foarte relaxantă, încărcată emoțional, cu trimitere către EU-l fiecăruia. La începutul concertului s-au împărțit niște fly-ere de către organizatori, pe care trebuia să ne scriem visul fiecăruia, dorința noastră cea mai fierbinte. La sfârșit, Cornel a citit câteva, fără a menționa numele. Efectul a fost maxim: oamenii au cele mai ciudate dar și cele mai idealiste visuri!

Am apreciat la artistul Cornel că a fost fooaarte punctual. La ora 7 fix, ora scrisă pe biletul de intrare, a intrat pe scenă, făcându-și introducerea, chiar dacă lumea încă mai intra în sală și era ceva zgomot de fond. Puțini artiști din vremurile actuale mai au calitatea asta. Un alt lucru pe care l-am remarcat a fost faptul că 80% din public era peste 35 ani, ceea ce mi-a întărit convingerea că VUNK nu e pentru oricine. Chiar am văzut persoane trecute de 60 ani. Păcat, mare păcat, tineretul, cei sub 30 ani, ar avea ce să învețe de la ei.

Vreau să menționez doar ce m-a emoționat pe mine, ce mi-a făcut inima să vibreze de-a lungul întregului spectacol. Prima invitată, Alexandra Ușurelu, prin prestația ei scenică, mi-a dat de înțeles că nu degeaba trupa a ales-o, să facă deschiderea spectacolului lor. Până acum nu auzisem nimic de ea, nu știam cine e, dar o melodie de-a ei m-a uns la suflet:

http://youtu.be/-16YcgHwq6s

Dar și aceasta:

Cât despre Cornel…numai cuvinte de laudă. Fiecare melodie a fost precedată de povestea ei, spusă în cuvinte simple, dar de efect, ca să ne ajute să înțelegem mai bine mesajul ei. Nu trebuie să fii fan înfocat ca să vezi un concert de-al lor. Ei știu să transpună în muzica lor cele mai frumoase sentimente, să se facă auziți în adevăratul sens al cuvântului.

Nu mai zic că a fost un concert acustic, într-o sală de teatru, ceea ce e diferit de majoritatea concertelor cu care suntem obișnuiți. Reinterpretarea, reorchestrarea melodiilor, într-un alt ritm și sunet, te face să te „îndrăgostești” pe loc de ei, te face să revii la un alt concert de-al lor.

Mi-aș încheia aici pledoaria pentru VUNK, spunându-i unui El (știe el cine), care mă citește, să asculte următoarea piesă, FĂRĂ a lua în seamă imaginile:

P.S.: Am ales să pun niște videoclipuri de pe YouTube, eu când merg la concerte prefer să nu filmez sau să fac poze, ci să trăiesc la maxim momentul!

Fabiola Ion

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

12 thoughts on “Un alt fel de concert

    • Da, și mie!…și a mai făcut un gest, pe care am uitat să-l menționez. A văzut în sală în timpul concertului 2 scaune libere și a invitat 2 doamne care stăteau în picioare mai în spate, să vină să le ocupe! A fost aplaudat.

  1. Sunt fana Vunk ,cred ca de pe la inceputurile lor, au evoluat mult si la ora actuala sunt printre putinii care fac muzica de calitate in Romania!!! Ma bucur ca ai ajuns la concertul lor !

Lasă un răspuns